Khamis, 14 Oktober 2010

Exam...Exam....Exam..!!!!

Final dah dekat, buku pun aku xusik lagi, bukan tak nak baca just belom masanya lagi ape pun nak kasi otang relex dulu baru boleh masuk, kalau otak full ape pun tak bleh terima betol tak??
huhuhuhuh.

10/10/2010 kemarin ade class, carry mark untuk PAD 120 ( Political science ) dah keluar, aku tak puas hati bila dengar markah aku kena baca, aku bukan tak puas hati dengan markah aku tapi aku tak puas hati pada orng yang tak jujur dengan diri sendiri, menipu tak sudah. Boleh ke orang macam tu aku nak buat kawan rasa macam di tindas pun ade, melampau sangat perangai diorang.

Azam aku final nanti aku akan buat the best untuk diri aku n my future bia diorang yang meniru tu rase, time test and kuiz boleh la meniru time final exam tiru la kalau korang rase dah tarel sangat kan, so gud luck pada si peniru ok.


Isnin, 12 Julai 2010

Kurus ke Gemok ??? jom g sliming fit...

Di Satu petang, di giant Kota damansara....

"miss u mau try ini punya pakej tak, ada sliming fit and facial trptment munye...kita kasi u dengar dulu la kita takda paksa u angkat ni pakej, u dengar saja okey"
aku mula nya nak blah je, sekali mak aku seret kau ajak g dengar...malas betol la.

First time aku masuk pusat kecantikan yang spa-spa nie, auntie yang ajak aku dengan mak aku masuk tadi pun memula kan ceramah nye.." nie awk punye mamak ye, nampak macam muda lagi meh..awak umr berapa " aku pn jawap la 22 " owh okey tak pe, sekalang kita punye spa tengah buat promosi, so awk pilih mau tripmen muka atau sliming fit punye???"

Aku malas nak cakap banyak so aku fikir badan aku yang tengah membesar nie so aku pun pilih la nk sliming fit nie, auntie nie pun cerita la pasal segala masalah pasal kalau badan telampau besar la pape la semua nye la di cerita kan nye, sudah tu die pun keluar kan segala khazanah pasal orang-orang yang penah kurus kan badan kat situ nak tunjuk pada aku, aku pn dengar je la.

Lama gak la kau dengar benda yang auntie 2 cite, dah puas aku dengar auntie tu membebel aku pun terpengaruh, dan atas pengaruh mak aku jugak aku pn melabur la Rm49 ringgit untuk pe cubaan, dan apoiment pun di laku kan.

Lepas balik tu, kau mula terpikir balik...knape la aku g bayar,kan elok kalau aku diet je..pun boleh kurus jugak, aku pun ape lagi masuk bilik dan on9 tenet cari petua untuk kurus, dan aku pun jmpe 1 petua... * minum teh O limau tanpa gula dan insayaallah perut anda akan kempis dan berat badan anda akan kurang.

Dan sejak pada hari tersebut, aku berazam aku akan kurus kan badan aku...lihat la nanti, pada orang yang selalu mengata kau tu ketahui lah anda yang aku akan kurus tak la ma lagi, saksikan la...hahahahahaha....

Tapi macam mana dengan apoiment tu???, macam mana dengan 49 hengget aku tu???


Rabu, 7 Julai 2010

Tak TaU Kenape...??

Tetiba aku teringat kat "boyfriend" aku, kadang-kadang aku pun tak tau kenape aku suke kat bf aku 2, nak kata hensem tak de la sangat tapi aku sayang die.
Tadi aku teringat time memula aku kenal die, time aku bru clash dengan 1st bf aku, aku kenal die dari sorang member aku, die bagi no aku pada bf aku nie so kami kenalan dalam talipon.

Pekenalan kami selama setahun bejalan sebagai kawan biase je tapi rapat, selepas setahun baru kami decided couple.
Kadang-kadang aku tertanya-tanya kenape die suke aku and aku suke die, bile aku tanye die sebab aku nie jujur..huhuu.
Tapi kalau die tanye aku kenape??
Aku tak boleh nak jawap, sebab aku pun tak tau kenape....kenape???




p/s : bagi aku cinta tak memerlu kan sebab cukup kalau aku tau dan die tau yang aku sayangkan die...

Khamis, 1 Julai 2010

HaRi YaNg CuKuP MaSaLaH....

1) GaDuH DeNgAn BoYpReN AkU.....(SaLah Aku GaK KoT)

2) MoToR RoSaK....(EnChOl Lo0Se)

3) BoS BaGi BaNyAk KeRjA PuLaK....(MaCaM-MaCaM)

4) KrItiKaN OrAnG PaSal BaRat 'n' BeNtUk BaDaN AkU....(KeCoH BeToL La)

5) SuDaH KeKeRiNgAn.....(mAsAlAh KeWaNgAn)

Di sebab kan msalah nie aku rase bengang sangat...Pagi - pagi lagi aku dah hempuk tangan aku kat motor aku....
Dah la boypren aku wat hal, betambah-tambah masalah aku...bosan betol la....
Sampai kat opis pulak bos aku pulak bagi macam-macam kerja, letih betol wat kerja ri nie...huhuhu...(Penat Ke??)...( @_@)



Rabu, 30 Jun 2010

Jumaat, 4 Jun 2010

Pjj At UiTM......


Dah berape hari rase tak sihat nie....jiwa rasa kacau pun ade....
kemarin dapat emai yang aku dapat wat pjj kat uitm...
Tapi hati rase cam tak nak pergi pun ade.

Aku pun tak tau la kenape dengan diri aku nie...
bile aku tanye pendapat orang, macam2 yang aku dapat ade yang negetif..
ade yang positif.

Malam tadi aku becakap dengan seseorng yang pada aku boleh memberi semangat pada aku....
die cakap " pada pandangan die aku ptot sambung belajar, sebab aku masih muda banyak masa lagi untuk kejar semua matlamat hidup..." dan lagi 1 die cakap " Bayang kan dekat dalam tangan kanan dan kiri nie kite ada menggenggam sesuatu, di sebelah tangan kanan menggenggam emas dan sebelah tangan kiri menggenggam taik...so fikir2 la tangan mana yang kita akan bukak...".....

Demi mase depan kite kene fikir kan sesuatu yang baik buat diri sendiri n keluarga serta orng yang tersayang.

Jumaat, 16 April 2010

SeDiH #1

Hari nie aku sedih la....patut la 2,3 hari nie aku gembira je rupa nya ada pekara buruk yang bakal jadi, aku peasan kat mak jangan nangis, sebab aku nak mak kuat hadapai semua nie...tapi aku pulak yang menangis

Kesian kat mak dan ayah , kenapa la semua nie jadi pada kami...aku tak boleh nak salah kan adik, sebab semua nie takdir...aku harap sangat adik bahagia.

Kadang-kadang aku tak faham kenapa kite kena buat pilihan dalam hidup, sebab tak semua pilihan boleh mengembirakan dan membahagiakan...dan setiap pilihan perlu di bayar samaada kita suka atau pun tak suka.

Aku tak nak tengok mak dengan ayah bersedih, tapi aku tak nak adik besedih jugak...macam mana ye...sesak otak aku.


hAraP aPe YanG tErJaDi Nie AkaN CePat BerAkHir DeNgAn BaIk......

Rabu, 14 April 2010

Macam Mana Kami spend time Sesama..


  • kami tak pernah Date pegi tengok wayang...
  • kami tak pernah lepak kat taman tasik sesame...
  • kami tak pernah pergi mandi air terjun sesame...
  • kami tak pernah konvoi sesame (die geng motor)..
Tapi kami....
  • pernah pergi karaoke sesame...
  • pernah shopping sesame...
  • pernah mandi laut sesame...
  • pernah ronda-ronda naik motor sesame...
Kami sayang satu sama lain, walaupun kami belum faham antara satu sama lain kami tetap bahagia...



HaPPy BesDay SayNaG.....SEmogA PanJang UMur anD MuRah RezKi (HazRiE)

Khamis, 8 April 2010

mak dah ayah.

hari nie nak pergi perlis..rase macam sedih je nak tinggal kan mak...
mintak-mintak la 4 hari nie cepat berlalu...
aku rindu mak and ayah...=(




mak ayah tggu kepulangan anak mu ya...!!!


Rabu, 31 Mac 2010

"anjing menyalak"

Satu petang yang cerah keadaan cuacanya...
aku besiap-siap untuk balik, hari tu aku kena balik awl
coz sepupu aku tumpang aku, so kena la blik awal sikit.

Semasa perjalanan balik aku dengan sepupu aku nie senyap je...
lagi pun masing-masing pun penat, so malas nak borak..
dengan bunyi angin dan enjin yang bising menghalang kani untuk berkomunikasi di atas moto.

Perjalanan pulang pada petang itu terasa amat memenatkan...
tapi aku rase lega sedikit sebab bukan aku yang drive moto, huhuhuh...
aku pun duduk la menyanyi-nynyi kat belakang sepupu kau 2, bosan kot...
tambahan pulak perjalanan balik kami teramat la jauhnya...
sebab aku dengan sepupu duduk kat kota damansara, jauh tu...

Sesampai nya di 1 persimpangan di sungai besi,
berhampiran kilang "ajinomoto"...
kami berhenti kerana lampu isyarat menunjukan isyarat untuk berhenti.

Sebaik je motor berhenti aku pun borak-borak la dengan sepupu aku..
tiba-tiba mate aku terpandang la sesuatu yang berbulu,
di dalam sebuah kereta di sebelah kanan hadapan kami...

Rupa-rupa nye ade seekor anjing kat dalm kereta tu...
aku pun cakap la dengan sepupu aku tu...

"ade anjing kat dalam kerata"
"mane"
"tu"

Maka aku dengan spupu aku pun tengok je la anjing tu...
tiba-tiba anjing tu nampak aku dengan sepupu aku pandang ke arah die...
dengan tak semena-mena anjing tu menyalak ke arah aku dengan sepupu aku.
tekuejut aku, elok je anjing tu menyalak lampu pun betukar hijau...
kitong pun meneruskan pejalanan..
aku dengan sepupu aku glak je.

Dalam hati aku mesti anjing tu cakap..

"ape pandang-pandang.."

bodoh betol la, cam pelik je tengok anjing dalam kereta...
huhuhuhuhuh....~~~~





JaNgAn JaDi SePeRtI aNjInG...

Jumaat, 26 Mac 2010

sunyi #2


Masa ade lagi setengah jam nak balik, bosan betol hari nie kene tinggal sesorng je.....nak buat ape pun tak tau, dah la internet slow....tak sabar rase nak balik rumah kejap lagi.

Disebab kan orang tak ade aku pun mengantok, kalau ikut kan hati aku mau je aku balik sekarang, duduk kat ofis pun bukan aku buat kje pun sebab keje aku semua dah siap...becakap pun sesorong je, dah macam orang giler...huhuhuhu.

Tiba-tiba....

Kepala aku sakit la pulak sebealah kanan nie.. aduhaiiiiiii, sakit nye bedenyut-denyut sampai ke mata rase nye...tak pe la tahan kan aje, kejap lagi okey la tu.

Esok nak pergi daftar lesen, dah dekat setahun aku bawak motor baru esok nak pegi buat lesen...ish..ish...ish...terok betol...huhuhu...mane tak nye nie semua ayah aku punye pasal nak cari yang murah je...kalau yang murah tu betol, nie tak nak menipu je dalam kertas tulis lain dahpegi cakap lain, sudah nye aku pegi je daftar sendiri kat tempat yang aku tanye hari tu baru puas hati.

Adik aku dah balik kampung suami die hari khamis semalm kat seberang, kat riau indonesia...so tak de la tempat aku melepak ari ahad nie, inagt nak ajak aku pergi derma darah kat giant damansara...dah die dah balik sane aku kene lah pe sorang-sorang.

Mak dengan ayah pulak pergi hantar rombongan betunang pak usu aku kat taman medan..malas nak ikut, lagi pun urusan orng tua-tua buat ape aku nak menyebuk kan diri aku kat sane...baik aku dok umah...

Uuuhhhhh...sunyi betol, masa untuk bersiap sedia depan puch card...bubye.


SebenArnyE SuNyI ItU InDaH...huHUhuHU....

Rabu, 24 Mac 2010

i'll be waiting for you

i'll be waiting for you

seh hayan byulbit chi noonmooleul gamssayo
ddaddeut han barameh noonmooli nehlyuhyo
geudeh neuggi nayo
joyonghi soksak ineun geudeleul hyanghan i ddullimeul
hayan jongi wi eh geudel geulyuhyo
ddaddeut han misoga nal ana joonehyo
igeh sarangin gayo
doo nooneul gama bwado geudeh man bo ineun gulyo
i will be waiting for you
geudel gidal lilggehyo
duh isang apeun noonmool bo iji aneullehyo
you let me know guhjitmal gatteun sarang
nochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo
geudeh eh gi uk sokeul gutgo issuhyo
gaseum sok gadeukhi noonmooli goyuhyo
na udduhkeh gajyo
ggoomsok ehsuhdo jocha geudeleul geuli wohehyo
i will be waiting for you
geudel gidal lilggehyo
duh isang apeun noonmool bo iji aneullehyo
you let me know guhjitmal gatteun sarang
nochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo
nal balabwa jwoyo juhgi juh byuldeul chulum
neh mameh geudehga dwehuh jool soo ubnayo
i will be waiting for you
geudel gidal lilggehyo
duh isang apeun noonmool bo iji aneullehyo
you let me know guhjitmal gatteun sarang
nochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo

Selasa, 23 Mac 2010

cuaca hari ini " hujan"


Hari nie aku tak la busy sangat, tambahan pulak kerja aku banyak dah selesai so boleh la relex-relex layan mysoju ( himpunan cerita-cerita korea, jepun dan taiwan ). Kadang-kadang ade jugak tolong bos faks surat biase la yang tu kerja rutin.

Hari nie cuaca tak panas sangat tapi dalam ofiss aku tetap sejuk macam biase, mane tak nye aircornd nye dorng letak paling sejuk dah la aku duduk betol-betol tempat yang senang kene aircornd dah la hari-hari aku pakai sweater boleh kate tak lekang la...huhuhuhuh.

Ermmmmm...cuaca sekarang tak menentu, kejap panas kejap redop, kejap pulak hujan...biase hujan waktu petang la, time aku dah nak balik or time aku dalam pejalanan balik la baru hujan..ish..ish..ish...leceh-leceh.

Aku bukan nak merungut ( sorry kalau salah eja...huhuhuh ) tapi letih la kalau balik dalam hujan aku nie dah la pempuan segan bile orang tengok, aku pulak jenis kalau hujan memang takan berenti punye sebab aku fikir balik nanti nak mandi jugak so aku pun redah saja hujan tu basah pun basah la janji cepat sampai.

Selalu gak aku kene bahan dengan budak-budak ofis aku psal balik dalam hujan macam-macam gelaran gak la yang aku dapat...huhuhu, tapi lantak la ape aku pedulik aku punye badan A.A.k
( ada aku kesah ).

Sekarang nie kat luar ofis aku tengah hujan mintak-mintak nak balik kang reda la hujan nie, macam semalam sempat gak aku balik seblom hujan tu pun nasib baik kat rumah dah hujan dulu jadi aku xde la basah balik semalam dah la baju hujan tak bawak, nasib sweater wane hitam tak la perasan sangat kalau basah sekali pun.

Cuaca pada zaman sekarang nie memang tak menentu mane tak nye semuanya die sebab kan pemansan global..banyak pembakaran terbuka la asap kenderaan la macam-macam lagi la, tu la yang buat kan cuaca tak menentu tu.

Time hujan cam nie kalau tisor memengg best, memang aku tak nak bangun rase nye..huhuhuh. Kalau main hujan pun Best jugak cam zaman budak-budak dulu...lagi-lagi kalau banjir, tapi mak aku marah die cakap bahaya peh tu air tu pulak kotor dan macam-macam lagi la, tapi bile fikir balik memang betol pun sebab air tu datang dari longkang...Eeeeeee.

Kejap ye ade orang hantar surat pulak...( hujan-hujan la nak hantar surat...), OKEY dah...
ermmmm...kat luar still hujan lagi tapi renyai-renyai je ok la tu, jap lagi boleh la balik, kalau hari-hari macam nie aku rase mau la malam je aku balik sementara nak tunggu hujan berhenti.

Mak selalu pesan " pakai baju hujan tak de la basah teruk sangat" tapi aku malas, lagi pun pakai ke tak pakai ke aku tetap basah mane tak nye kalau dah baju hujan 2 pun dah koyak-koyak plastik dalam nye ...ermmm.

Ade lagi setengah jam nak balik, so aku nak tengok dulu :boys over flowers" aku nie setakat mane yang moleh tengok....sambung lagi esok k....daaaaaa.



Ape-ape je asal kan aku bahagia dengan cara aku (^_^)

Isnin, 22 Mac 2010

kenagan zaman kolej....


Bosan betol dok umah 3 hari hari tu ....amik cuti pun dok umah je....tak boleh nak buat ape, tamabahan pulak umah asik ade orng je so tak boleh la nak di tinggal kan tetamu datang kang ape pulak dorang cakap lagi 1 comfrim umah aku semak punye kalau di biakan....mak aku pun mula la membebel....

Dah bosan dok umah ape lagi yang aku boleh buat selain daripada TIDOR....heheheheh....satu hari aku tidor 3, 4 kali....sampai kan pantang aku letak kepala mau je tidor nye...heheheheh.

Tengah aku bosan-bosan teringat pulak time zaman kolej dulu, klo time cuti sabtu ahad aku jarang balik damansara, biase kalau balik pun time cuti sem atau pun dah kering sangat baru balik...heheheh...lagi pun aku suke dok kat umah sewa bukan ape kawan-kawan ramai boleh lepak-lepak.

Aku paling suke time kau last semester, time 2 aku tak duduk rumah koperasi dah pasal banyak sangat peraturan dah 2 asik problem je bosan aku, time aku sem akhir tu aku banyak function kat kolej lepas tu selalu keluar pegi trip untuk amali...lagi best aku baru lepas becerai dengan exbf aku so aku bebas nak kemana and bekawan dengan sape pun...huuhuhuhu.

Satu hari di hari sabtu yang bosan:-

Satu hari aku tinggal kat umah berdua je dengan Pet ( kawan aku ) yang lagi 2 orng member rumah ku balik kampung nasib la pet ade kalau tak bosan la aku dok umah sensorang tinggal siang tak pe kalau malam takot la aku..huhuhu..

Hari tu aku bosan sangat yang si pet nie asik bace novel je basan aku dibuat nye..aku pulak tegolek kiri tegolek kanan, bosan nye....
dari pagi sampai tengahari aku baring je...dah la tak makan lagi nak masak pun mals..last2 aku ajak pet pegi T.I ( teluk intan ).

Dah siap2 aku dengan pet pun pegi la tggu bas..sekali tugu dah dkat 2 jam bas tak nampak2, nie sume pet punye psal aku dah suruh cepat die terhegeh2 wat aku bengang je...last2 balik umah peh 2 kitorng tggu lak bas yang lain.

Petang tu aku dengan pet lagi sekali pegi tuggu bas..mmg simpan perot punye nak g makan KFC punye pasal....smpai t.i aku denagn pet pun makn-makn sampai licin siap tolong kemas lagi meja kat kfc tempat aku makan je la sblom balik....bile fikir2 balik lawak betoi rase nye...heheheheh.

Kadang2 rase sonok sangat dok kat umah sewa...sesusah mane pun tapi hati aku tetap rase lapang, bahagia je...kat kolej pun best time busy macm2 rase nye...time clss macm2 perangai budak2 aku...lagi2 time 2 kitorng senior mule la besar kepala nk tunjuk kuasa.

Sempat gak la aku mengorat budak Auto sorng wat seronok2..tp xkekal gak psal muda setahun pada aku so mengade2 sangt mals aku layan...heheheh.

Rase nye dua tahun tu berlalu terlalu pantas smpai kan tak terasa waktu berlalu....rindu sangt kenang dlu-dlu....


Rabu, 10 Mac 2010

waKtu KemUnCAk.....


HaRi NiE BuSy CiKiT.......
HaTi PuN rASe TaK sEnAnG jE lA....bOsAn BeToL......

Isnin, 8 Mac 2010

maRah 1#

Hari nie aku rase malas nak buat keje and befikir, bukan ape..otak aku nie asik fikit pasal semalam je..kadang - kadang rase bosan la ade perasaan sakit hati pada orang nie, terutama pada orang yang kita sayang.

Semalam 1 hari aku cantac die...tapi tak jawap-jawap pun, dah pukol 6 bari die msj aku...hati aku sakit sangt bile aku tanye buat ape diam tak jawap call tak balas msj, die ckap die tido...boleh pakai ke alasan macam tu...siap bagi tau lagi die eksiden malam ahad tu.

Dalam hati aku time tu sikit pun tak rase risau and kesian sebab aku dah rase bosan dengan alasan-alasan die tu...tiap kali die cakap nak datang jumpe aku tipa kali tu jugak la die tak dapat datang...pasal nye tetido la eksiden la sume nye sebab keluar dengan kawan...bile esok nye nak datang jumpe aku dah tetido, dah takde duit sbab langr kereta orng...bagi aku die memang penting kan kawan-kawan daripada aku.

Die nak aku paham perasaan die faham peragai die, tapi die tak pernah nak faham aku...die tau aku tak suke die keluar denagn kawan-kawan die bile die dah janji nak keluar dengan aku, tapi die bukan paham, aku suke ke aku tak suke ke die tetap keluar jugak dengan kawan-kawan die tu.

Kalau nak difikir-fikir kan perbuatab die pada aku memang tak kan habis..ape yang die tau biel dah salah mintak maaf tak pernah nak berubah..asik ulang pekara yang sama je...kalau aku tau pulak die marah pandai nasihat aku suruh aku berubah jangan buat lagi..tapi die pulak ade nak fikir pasal aku...tak de pun.

Aku bukan nak halang die keluar lepak-lepak dengan kawan-kawan die, tapi fikir la....nak beseronaok ade batas nye...kalau dah janji nak jumpe tu tak payah la keluar..duduk la rumah, ni tak keluar jugak sudah nye seronok tak tara mane tapi bala yang dapat...baru padan muke....paus la sudah hati.


kadang-kadang manusia ni tak boleh bagi muke sanagat.....

Khamis, 4 Mac 2010

PaGi YaNg InGaH (^_^)......


Hari nie aku macam biase bangon pagi dan mandi siap-siap nak pegi kerja, biase la rutin harian isnin sampai hari jumaat...
lepas siap mandi aku pegi gosok baju dah siap gosok baju aku pun msuk bilik nak pakai bju...

tok..tok..tok..

mak : anak, ayah nak pergi kerje dah...

aku : jap ye..


Aku pun keluar bilik, aku pun pergi mendapat kan ayah kat depan pintu dah siap2 nak pegi kerja...aku pn salam ayah and cium pipi ayah aku kiri dan kanan...pekara tu aku dah amal kan dari aku kcik lagi...tiap-tipa pagi sebelom pegi sekolah dan sampai la skarang....


Aku pun bergegas msuk bilik balik sebab nak pkai tudung and kemas katil aku, kang kalau tak kemas terpaksa la aku menadah telinga sebab kene dengar mak membebel pagi-pagi buta...heheeee...=)


Dah siap bekemas aku pn amik beg,bekalan aku n helmet aku...aku pun pegi kat mak aku dan salam die...macam mne aku besalm dengan ayah aku macam tu la aku salam dengan mak aku cume ade tambahan cikit...mak aku masti cium dahi aku balik...biase la aku nie anak mak and ayah..huhuhuh..


mak : dah nak pegi ke..

aku : ye mak..


mak : hati-hati bawak motor, jangan laju-laju..


aku : ye mak, anak bawak slow je..jangan la risau ye..

mak : ye la tu...

aku : heheheheheh...pegi ye mak...bubye mak, assalamualaikum.


mak : bye, waalaikumpusalam.


Aku pun turun start motor..dan motor pun begerak menuju destinasi...aku nie bawak motor tak la laju, abih laju pun 100km je...pling slow pun 80km je...
sampai kat jalan kelang lama cam biase la kat situ mmg selalu jem aku pn pe lagi mencelah-celah la...dlam sibuk-sibuk tu aku pun ternampak la bas uitm tengah bawak studen dorang nak pegi mne tah pagi-pagi buta nie aku pun tak tahu...

tibe-tibe....


Aku pun terpandang la seorang budak laki kat belah belakang bas tu sedang terlangak-langak melihat jalan yang tengah busy jem nie, perghhhhh...cute habis kauuu...macam jodoh pulak elok je aku tengak die, die pun terpandang la muke aku nie...die senyum kat aku smbil angkat kening...malu aku..huhuhu..

Tapi tah mengapa motor ku tibe-tibe macam bergerak laju membelah kesibukan jalan nie..( ceh wah...ayat-ayat sastera pulak..hihihi )...tapi memeang kiut la muke budak tu...sepanjang perjalanan tu aku asik tersenyum je...=D




pagi aku hari nie memeang indah, Bahagia nye la.....

Rabu, 3 Mac 2010

sunyi #1


Hari nie ofiss aku sunyi lagi, biase la ofiss xramai staf sekali keluar outststian 3 orng so sunyi la jadi nye....kalau biase aku sampai dah ade orang, hari nie aku yang sampai dlu so kena la aku yang bukak ofiss dlu...bosan aku...

Sekarang nia aku tinggal sesorang kat ofiss, yang len sume pegi munim...tak balik lagi, sambil tu aku pn pe lagi bz la berchatting...heeeee....ingat nk bli makeup on9, cantik giler aku nie palk pantang betol klau nampak makeup-makeup yang cantik-cantik and menarik nie, biase la perempuan mesti la tertarik pade sesuatu yang cantik kan.

Boring la dok sensorang nie..nak ikut dorang pegi makan tadi mals, perot pun dah kenyang tadi..kalau tak makan lagi tadi tak pe jugak...

Mane la tak nye, pagi-pagi lagi aku dah membedal nasi lemak lauk telor denagn peha ayam panggang madu, sedap betol...kebetulan malam tadi kat umah aku tu ade pasar aku pegi la peh tu aku pn beli al peha ayam madu tu 2 ketol balik rumah mak aku makn 1...tu la yang pagi nie aku bawak 1 je...kenyang perot aku...

Sejak aku keje kat MASUM nie aku dah mula membina badan..( dalam kate lain nye 'GEMOK' ) mane tak nye makan macam-macam...yang budak-budak ofiss nie pulak suke belanje makan mcam-macam....ape lagi aku pun belasah je la...lagi pun aku pegang cakap datok chef wan je "makanan paling sedap di duna nie makanan free"...heheheheh...



Isnin, 22 Februari 2010

kantoi...!!

  • 20 hari buln ri tu aku kuar dengan member2 ofis aku g sungkai umah member kitorng kawin.....aku mals nk cite kat bf aku..( hazri masran ) sbb mals nak gduh2 n masam muke....aku pn menipu la die ckp pegi umah kenduri sedara kat sungkai....mule2 tu ok je...sgala yang aku plan sume bejalna lancar...smpai la 1 part nie die mntak aku hantar gmbar pulak kat die...aku pn ape lagi jadi mengelabah la..and tibe2 line pulak xde kat kawsan 2, die pn call la adik aku...yang adik aku nie xtau ape2 pgi ckp xtau pilak psal knduri 2....ape lg bile line dh ade...tdi pn sembur la aku macam peluru berpandu, yang aku pulak xtau nka ckap pe lagi sbb dah memang salah aku...smpai umah knduri aku xlalu nk mkn..member2 aku tgk je malu sngt rse nye, tapi tu la padah klo menipu...aku nk namgis tp rse cm xkuar je air mte aku...aku msj die.die xbals pn...aku call die off hp...bile aku call akk die akk die xjawp pn...aku tau die yg suruh jng jwp...aku sdih sngt, smpai la aku la aku blik baru die msj aku....die asik ckp nk ptus je...aku pulak asik mintak maaf je...sush giler nk pujuk nye....aku smpai ulang ayt yang sama puluh kali...."bie jnji xbuat lagi....bie syang abang...bie xcurang"...macm2 lagi la...tp pe ynag kau ckp 2 mmg betoi pn...last nye die ok jugak tp biase la klo kne kt aku pn aku akn marah jugak...die diam je tp kdang2 die ungkit2 jugak pekara 2...sakit nye hati kau...tp pe leh wat dah mmg salah aku...

Khamis, 4 Februari 2010

cinta

Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers