Rabu, 31 Mac 2010

"anjing menyalak"

Satu petang yang cerah keadaan cuacanya...
aku besiap-siap untuk balik, hari tu aku kena balik awl
coz sepupu aku tumpang aku, so kena la blik awal sikit.

Semasa perjalanan balik aku dengan sepupu aku nie senyap je...
lagi pun masing-masing pun penat, so malas nak borak..
dengan bunyi angin dan enjin yang bising menghalang kani untuk berkomunikasi di atas moto.

Perjalanan pulang pada petang itu terasa amat memenatkan...
tapi aku rase lega sedikit sebab bukan aku yang drive moto, huhuhuh...
aku pun duduk la menyanyi-nynyi kat belakang sepupu kau 2, bosan kot...
tambahan pulak perjalanan balik kami teramat la jauhnya...
sebab aku dengan sepupu duduk kat kota damansara, jauh tu...

Sesampai nya di 1 persimpangan di sungai besi,
berhampiran kilang "ajinomoto"...
kami berhenti kerana lampu isyarat menunjukan isyarat untuk berhenti.

Sebaik je motor berhenti aku pun borak-borak la dengan sepupu aku..
tiba-tiba mate aku terpandang la sesuatu yang berbulu,
di dalam sebuah kereta di sebelah kanan hadapan kami...

Rupa-rupa nye ade seekor anjing kat dalm kereta tu...
aku pun cakap la dengan sepupu aku tu...

"ade anjing kat dalam kerata"
"mane"
"tu"

Maka aku dengan spupu aku pun tengok je la anjing tu...
tiba-tiba anjing tu nampak aku dengan sepupu aku pandang ke arah die...
dengan tak semena-mena anjing tu menyalak ke arah aku dengan sepupu aku.
tekuejut aku, elok je anjing tu menyalak lampu pun betukar hijau...
kitong pun meneruskan pejalanan..
aku dengan sepupu aku glak je.

Dalam hati aku mesti anjing tu cakap..

"ape pandang-pandang.."

bodoh betol la, cam pelik je tengok anjing dalam kereta...
huhuhuhuhuh....~~~~





JaNgAn JaDi SePeRtI aNjInG...

Jumaat, 26 Mac 2010

sunyi #2


Masa ade lagi setengah jam nak balik, bosan betol hari nie kene tinggal sesorng je.....nak buat ape pun tak tau, dah la internet slow....tak sabar rase nak balik rumah kejap lagi.

Disebab kan orang tak ade aku pun mengantok, kalau ikut kan hati aku mau je aku balik sekarang, duduk kat ofis pun bukan aku buat kje pun sebab keje aku semua dah siap...becakap pun sesorong je, dah macam orang giler...huhuhuhu.

Tiba-tiba....

Kepala aku sakit la pulak sebealah kanan nie.. aduhaiiiiiii, sakit nye bedenyut-denyut sampai ke mata rase nye...tak pe la tahan kan aje, kejap lagi okey la tu.

Esok nak pergi daftar lesen, dah dekat setahun aku bawak motor baru esok nak pegi buat lesen...ish..ish...ish...terok betol...huhuhu...mane tak nye nie semua ayah aku punye pasal nak cari yang murah je...kalau yang murah tu betol, nie tak nak menipu je dalam kertas tulis lain dahpegi cakap lain, sudah nye aku pegi je daftar sendiri kat tempat yang aku tanye hari tu baru puas hati.

Adik aku dah balik kampung suami die hari khamis semalm kat seberang, kat riau indonesia...so tak de la tempat aku melepak ari ahad nie, inagt nak ajak aku pergi derma darah kat giant damansara...dah die dah balik sane aku kene lah pe sorang-sorang.

Mak dengan ayah pulak pergi hantar rombongan betunang pak usu aku kat taman medan..malas nak ikut, lagi pun urusan orng tua-tua buat ape aku nak menyebuk kan diri aku kat sane...baik aku dok umah...

Uuuhhhhh...sunyi betol, masa untuk bersiap sedia depan puch card...bubye.


SebenArnyE SuNyI ItU InDaH...huHUhuHU....

Rabu, 24 Mac 2010

i'll be waiting for you

i'll be waiting for you

seh hayan byulbit chi noonmooleul gamssayo
ddaddeut han barameh noonmooli nehlyuhyo
geudeh neuggi nayo
joyonghi soksak ineun geudeleul hyanghan i ddullimeul
hayan jongi wi eh geudel geulyuhyo
ddaddeut han misoga nal ana joonehyo
igeh sarangin gayo
doo nooneul gama bwado geudeh man bo ineun gulyo
i will be waiting for you
geudel gidal lilggehyo
duh isang apeun noonmool bo iji aneullehyo
you let me know guhjitmal gatteun sarang
nochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo
geudeh eh gi uk sokeul gutgo issuhyo
gaseum sok gadeukhi noonmooli goyuhyo
na udduhkeh gajyo
ggoomsok ehsuhdo jocha geudeleul geuli wohehyo
i will be waiting for you
geudel gidal lilggehyo
duh isang apeun noonmool bo iji aneullehyo
you let me know guhjitmal gatteun sarang
nochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo
nal balabwa jwoyo juhgi juh byuldeul chulum
neh mameh geudehga dwehuh jool soo ubnayo
i will be waiting for you
geudel gidal lilggehyo
duh isang apeun noonmool bo iji aneullehyo
you let me know guhjitmal gatteun sarang
nochi aneul guh ehyo balo geudeh ni ggayo

Selasa, 23 Mac 2010

cuaca hari ini " hujan"


Hari nie aku tak la busy sangat, tambahan pulak kerja aku banyak dah selesai so boleh la relex-relex layan mysoju ( himpunan cerita-cerita korea, jepun dan taiwan ). Kadang-kadang ade jugak tolong bos faks surat biase la yang tu kerja rutin.

Hari nie cuaca tak panas sangat tapi dalam ofiss aku tetap sejuk macam biase, mane tak nye aircornd nye dorng letak paling sejuk dah la aku duduk betol-betol tempat yang senang kene aircornd dah la hari-hari aku pakai sweater boleh kate tak lekang la...huhuhuhuh.

Ermmmmm...cuaca sekarang tak menentu, kejap panas kejap redop, kejap pulak hujan...biase hujan waktu petang la, time aku dah nak balik or time aku dalam pejalanan balik la baru hujan..ish..ish..ish...leceh-leceh.

Aku bukan nak merungut ( sorry kalau salah eja...huhuhuh ) tapi letih la kalau balik dalam hujan aku nie dah la pempuan segan bile orang tengok, aku pulak jenis kalau hujan memang takan berenti punye sebab aku fikir balik nanti nak mandi jugak so aku pun redah saja hujan tu basah pun basah la janji cepat sampai.

Selalu gak aku kene bahan dengan budak-budak ofis aku psal balik dalam hujan macam-macam gelaran gak la yang aku dapat...huhuhu, tapi lantak la ape aku pedulik aku punye badan A.A.k
( ada aku kesah ).

Sekarang nie kat luar ofis aku tengah hujan mintak-mintak nak balik kang reda la hujan nie, macam semalam sempat gak aku balik seblom hujan tu pun nasib baik kat rumah dah hujan dulu jadi aku xde la basah balik semalam dah la baju hujan tak bawak, nasib sweater wane hitam tak la perasan sangat kalau basah sekali pun.

Cuaca pada zaman sekarang nie memang tak menentu mane tak nye semuanya die sebab kan pemansan global..banyak pembakaran terbuka la asap kenderaan la macam-macam lagi la, tu la yang buat kan cuaca tak menentu tu.

Time hujan cam nie kalau tisor memengg best, memang aku tak nak bangun rase nye..huhuhuh. Kalau main hujan pun Best jugak cam zaman budak-budak dulu...lagi-lagi kalau banjir, tapi mak aku marah die cakap bahaya peh tu air tu pulak kotor dan macam-macam lagi la, tapi bile fikir balik memang betol pun sebab air tu datang dari longkang...Eeeeeee.

Kejap ye ade orang hantar surat pulak...( hujan-hujan la nak hantar surat...), OKEY dah...
ermmmm...kat luar still hujan lagi tapi renyai-renyai je ok la tu, jap lagi boleh la balik, kalau hari-hari macam nie aku rase mau la malam je aku balik sementara nak tunggu hujan berhenti.

Mak selalu pesan " pakai baju hujan tak de la basah teruk sangat" tapi aku malas, lagi pun pakai ke tak pakai ke aku tetap basah mane tak nye kalau dah baju hujan 2 pun dah koyak-koyak plastik dalam nye ...ermmm.

Ade lagi setengah jam nak balik, so aku nak tengok dulu :boys over flowers" aku nie setakat mane yang moleh tengok....sambung lagi esok k....daaaaaa.



Ape-ape je asal kan aku bahagia dengan cara aku (^_^)

Isnin, 22 Mac 2010

kenagan zaman kolej....


Bosan betol dok umah 3 hari hari tu ....amik cuti pun dok umah je....tak boleh nak buat ape, tamabahan pulak umah asik ade orng je so tak boleh la nak di tinggal kan tetamu datang kang ape pulak dorang cakap lagi 1 comfrim umah aku semak punye kalau di biakan....mak aku pun mula la membebel....

Dah bosan dok umah ape lagi yang aku boleh buat selain daripada TIDOR....heheheheh....satu hari aku tidor 3, 4 kali....sampai kan pantang aku letak kepala mau je tidor nye...heheheheh.

Tengah aku bosan-bosan teringat pulak time zaman kolej dulu, klo time cuti sabtu ahad aku jarang balik damansara, biase kalau balik pun time cuti sem atau pun dah kering sangat baru balik...heheheh...lagi pun aku suke dok kat umah sewa bukan ape kawan-kawan ramai boleh lepak-lepak.

Aku paling suke time kau last semester, time 2 aku tak duduk rumah koperasi dah pasal banyak sangat peraturan dah 2 asik problem je bosan aku, time aku sem akhir tu aku banyak function kat kolej lepas tu selalu keluar pegi trip untuk amali...lagi best aku baru lepas becerai dengan exbf aku so aku bebas nak kemana and bekawan dengan sape pun...huuhuhuhu.

Satu hari di hari sabtu yang bosan:-

Satu hari aku tinggal kat umah berdua je dengan Pet ( kawan aku ) yang lagi 2 orng member rumah ku balik kampung nasib la pet ade kalau tak bosan la aku dok umah sensorang tinggal siang tak pe kalau malam takot la aku..huhuhu..

Hari tu aku bosan sangat yang si pet nie asik bace novel je basan aku dibuat nye..aku pulak tegolek kiri tegolek kanan, bosan nye....
dari pagi sampai tengahari aku baring je...dah la tak makan lagi nak masak pun mals..last2 aku ajak pet pegi T.I ( teluk intan ).

Dah siap2 aku dengan pet pun pegi la tggu bas..sekali tugu dah dkat 2 jam bas tak nampak2, nie sume pet punye psal aku dah suruh cepat die terhegeh2 wat aku bengang je...last2 balik umah peh 2 kitorng tggu lak bas yang lain.

Petang tu aku dengan pet lagi sekali pegi tuggu bas..mmg simpan perot punye nak g makan KFC punye pasal....smpai t.i aku denagn pet pun makn-makn sampai licin siap tolong kemas lagi meja kat kfc tempat aku makan je la sblom balik....bile fikir2 balik lawak betoi rase nye...heheheheh.

Kadang2 rase sonok sangat dok kat umah sewa...sesusah mane pun tapi hati aku tetap rase lapang, bahagia je...kat kolej pun best time busy macm2 rase nye...time clss macm2 perangai budak2 aku...lagi2 time 2 kitorng senior mule la besar kepala nk tunjuk kuasa.

Sempat gak la aku mengorat budak Auto sorng wat seronok2..tp xkekal gak psal muda setahun pada aku so mengade2 sangt mals aku layan...heheheh.

Rase nye dua tahun tu berlalu terlalu pantas smpai kan tak terasa waktu berlalu....rindu sangt kenang dlu-dlu....


Rabu, 10 Mac 2010

waKtu KemUnCAk.....


HaRi NiE BuSy CiKiT.......
HaTi PuN rASe TaK sEnAnG jE lA....bOsAn BeToL......

Isnin, 8 Mac 2010

maRah 1#

Hari nie aku rase malas nak buat keje and befikir, bukan ape..otak aku nie asik fikit pasal semalam je..kadang - kadang rase bosan la ade perasaan sakit hati pada orang nie, terutama pada orang yang kita sayang.

Semalam 1 hari aku cantac die...tapi tak jawap-jawap pun, dah pukol 6 bari die msj aku...hati aku sakit sangt bile aku tanye buat ape diam tak jawap call tak balas msj, die ckap die tido...boleh pakai ke alasan macam tu...siap bagi tau lagi die eksiden malam ahad tu.

Dalam hati aku time tu sikit pun tak rase risau and kesian sebab aku dah rase bosan dengan alasan-alasan die tu...tiap kali die cakap nak datang jumpe aku tipa kali tu jugak la die tak dapat datang...pasal nye tetido la eksiden la sume nye sebab keluar dengan kawan...bile esok nye nak datang jumpe aku dah tetido, dah takde duit sbab langr kereta orng...bagi aku die memang penting kan kawan-kawan daripada aku.

Die nak aku paham perasaan die faham peragai die, tapi die tak pernah nak faham aku...die tau aku tak suke die keluar denagn kawan-kawan die bile die dah janji nak keluar dengan aku, tapi die bukan paham, aku suke ke aku tak suke ke die tetap keluar jugak dengan kawan-kawan die tu.

Kalau nak difikir-fikir kan perbuatab die pada aku memang tak kan habis..ape yang die tau biel dah salah mintak maaf tak pernah nak berubah..asik ulang pekara yang sama je...kalau aku tau pulak die marah pandai nasihat aku suruh aku berubah jangan buat lagi..tapi die pulak ade nak fikir pasal aku...tak de pun.

Aku bukan nak halang die keluar lepak-lepak dengan kawan-kawan die, tapi fikir la....nak beseronaok ade batas nye...kalau dah janji nak jumpe tu tak payah la keluar..duduk la rumah, ni tak keluar jugak sudah nye seronok tak tara mane tapi bala yang dapat...baru padan muke....paus la sudah hati.


kadang-kadang manusia ni tak boleh bagi muke sanagat.....

Khamis, 4 Mac 2010

PaGi YaNg InGaH (^_^)......


Hari nie aku macam biase bangon pagi dan mandi siap-siap nak pegi kerja, biase la rutin harian isnin sampai hari jumaat...
lepas siap mandi aku pegi gosok baju dah siap gosok baju aku pun msuk bilik nak pakai bju...

tok..tok..tok..

mak : anak, ayah nak pergi kerje dah...

aku : jap ye..


Aku pun keluar bilik, aku pun pergi mendapat kan ayah kat depan pintu dah siap2 nak pegi kerja...aku pn salam ayah and cium pipi ayah aku kiri dan kanan...pekara tu aku dah amal kan dari aku kcik lagi...tiap-tipa pagi sebelom pegi sekolah dan sampai la skarang....


Aku pun bergegas msuk bilik balik sebab nak pkai tudung and kemas katil aku, kang kalau tak kemas terpaksa la aku menadah telinga sebab kene dengar mak membebel pagi-pagi buta...heheeee...=)


Dah siap bekemas aku pn amik beg,bekalan aku n helmet aku...aku pun pegi kat mak aku dan salam die...macam mne aku besalm dengan ayah aku macam tu la aku salam dengan mak aku cume ade tambahan cikit...mak aku masti cium dahi aku balik...biase la aku nie anak mak and ayah..huhuhuh..


mak : dah nak pegi ke..

aku : ye mak..


mak : hati-hati bawak motor, jangan laju-laju..


aku : ye mak, anak bawak slow je..jangan la risau ye..

mak : ye la tu...

aku : heheheheheh...pegi ye mak...bubye mak, assalamualaikum.


mak : bye, waalaikumpusalam.


Aku pun turun start motor..dan motor pun begerak menuju destinasi...aku nie bawak motor tak la laju, abih laju pun 100km je...pling slow pun 80km je...
sampai kat jalan kelang lama cam biase la kat situ mmg selalu jem aku pn pe lagi mencelah-celah la...dlam sibuk-sibuk tu aku pun ternampak la bas uitm tengah bawak studen dorang nak pegi mne tah pagi-pagi buta nie aku pun tak tahu...

tibe-tibe....


Aku pun terpandang la seorang budak laki kat belah belakang bas tu sedang terlangak-langak melihat jalan yang tengah busy jem nie, perghhhhh...cute habis kauuu...macam jodoh pulak elok je aku tengak die, die pun terpandang la muke aku nie...die senyum kat aku smbil angkat kening...malu aku..huhuhu..

Tapi tah mengapa motor ku tibe-tibe macam bergerak laju membelah kesibukan jalan nie..( ceh wah...ayat-ayat sastera pulak..hihihi )...tapi memeang kiut la muke budak tu...sepanjang perjalanan tu aku asik tersenyum je...=D




pagi aku hari nie memeang indah, Bahagia nye la.....

Rabu, 3 Mac 2010

sunyi #1


Hari nie ofiss aku sunyi lagi, biase la ofiss xramai staf sekali keluar outststian 3 orng so sunyi la jadi nye....kalau biase aku sampai dah ade orang, hari nie aku yang sampai dlu so kena la aku yang bukak ofiss dlu...bosan aku...

Sekarang nia aku tinggal sesorang kat ofiss, yang len sume pegi munim...tak balik lagi, sambil tu aku pn pe lagi bz la berchatting...heeeee....ingat nk bli makeup on9, cantik giler aku nie palk pantang betol klau nampak makeup-makeup yang cantik-cantik and menarik nie, biase la perempuan mesti la tertarik pade sesuatu yang cantik kan.

Boring la dok sensorang nie..nak ikut dorang pegi makan tadi mals, perot pun dah kenyang tadi..kalau tak makan lagi tadi tak pe jugak...

Mane la tak nye, pagi-pagi lagi aku dah membedal nasi lemak lauk telor denagn peha ayam panggang madu, sedap betol...kebetulan malam tadi kat umah aku tu ade pasar aku pegi la peh tu aku pn beli al peha ayam madu tu 2 ketol balik rumah mak aku makn 1...tu la yang pagi nie aku bawak 1 je...kenyang perot aku...

Sejak aku keje kat MASUM nie aku dah mula membina badan..( dalam kate lain nye 'GEMOK' ) mane tak nye makan macam-macam...yang budak-budak ofiss nie pulak suke belanje makan mcam-macam....ape lagi aku pun belasah je la...lagi pun aku pegang cakap datok chef wan je "makanan paling sedap di duna nie makanan free"...heheheheh...



Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers