Isnin, 22 Mac 2010

kenagan zaman kolej....


Bosan betol dok umah 3 hari hari tu ....amik cuti pun dok umah je....tak boleh nak buat ape, tamabahan pulak umah asik ade orng je so tak boleh la nak di tinggal kan tetamu datang kang ape pulak dorang cakap lagi 1 comfrim umah aku semak punye kalau di biakan....mak aku pun mula la membebel....

Dah bosan dok umah ape lagi yang aku boleh buat selain daripada TIDOR....heheheheh....satu hari aku tidor 3, 4 kali....sampai kan pantang aku letak kepala mau je tidor nye...heheheheh.

Tengah aku bosan-bosan teringat pulak time zaman kolej dulu, klo time cuti sabtu ahad aku jarang balik damansara, biase kalau balik pun time cuti sem atau pun dah kering sangat baru balik...heheheh...lagi pun aku suke dok kat umah sewa bukan ape kawan-kawan ramai boleh lepak-lepak.

Aku paling suke time kau last semester, time 2 aku tak duduk rumah koperasi dah pasal banyak sangat peraturan dah 2 asik problem je bosan aku, time aku sem akhir tu aku banyak function kat kolej lepas tu selalu keluar pegi trip untuk amali...lagi best aku baru lepas becerai dengan exbf aku so aku bebas nak kemana and bekawan dengan sape pun...huuhuhuhu.

Satu hari di hari sabtu yang bosan:-

Satu hari aku tinggal kat umah berdua je dengan Pet ( kawan aku ) yang lagi 2 orng member rumah ku balik kampung nasib la pet ade kalau tak bosan la aku dok umah sensorang tinggal siang tak pe kalau malam takot la aku..huhuhu..

Hari tu aku bosan sangat yang si pet nie asik bace novel je basan aku dibuat nye..aku pulak tegolek kiri tegolek kanan, bosan nye....
dari pagi sampai tengahari aku baring je...dah la tak makan lagi nak masak pun mals..last2 aku ajak pet pegi T.I ( teluk intan ).

Dah siap2 aku dengan pet pun pegi la tggu bas..sekali tugu dah dkat 2 jam bas tak nampak2, nie sume pet punye psal aku dah suruh cepat die terhegeh2 wat aku bengang je...last2 balik umah peh 2 kitorng tggu lak bas yang lain.

Petang tu aku dengan pet lagi sekali pegi tuggu bas..mmg simpan perot punye nak g makan KFC punye pasal....smpai t.i aku denagn pet pun makn-makn sampai licin siap tolong kemas lagi meja kat kfc tempat aku makan je la sblom balik....bile fikir2 balik lawak betoi rase nye...heheheheh.

Kadang2 rase sonok sangat dok kat umah sewa...sesusah mane pun tapi hati aku tetap rase lapang, bahagia je...kat kolej pun best time busy macm2 rase nye...time clss macm2 perangai budak2 aku...lagi2 time 2 kitorng senior mule la besar kepala nk tunjuk kuasa.

Sempat gak la aku mengorat budak Auto sorng wat seronok2..tp xkekal gak psal muda setahun pada aku so mengade2 sangt mals aku layan...heheheh.

Rase nye dua tahun tu berlalu terlalu pantas smpai kan tak terasa waktu berlalu....rindu sangt kenang dlu-dlu....


2 ulasan:

farwalis berkata...

dulu aku kurus. rindu aku kurus

mitsue berkata...

ye bukan ko sme ke dlu dan sekarang....

Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers