Khamis, 4 Mac 2010

PaGi YaNg InGaH (^_^)......


Hari nie aku macam biase bangon pagi dan mandi siap-siap nak pegi kerja, biase la rutin harian isnin sampai hari jumaat...
lepas siap mandi aku pegi gosok baju dah siap gosok baju aku pun msuk bilik nak pakai bju...

tok..tok..tok..

mak : anak, ayah nak pergi kerje dah...

aku : jap ye..


Aku pun keluar bilik, aku pun pergi mendapat kan ayah kat depan pintu dah siap2 nak pegi kerja...aku pn salam ayah and cium pipi ayah aku kiri dan kanan...pekara tu aku dah amal kan dari aku kcik lagi...tiap-tipa pagi sebelom pegi sekolah dan sampai la skarang....


Aku pun bergegas msuk bilik balik sebab nak pkai tudung and kemas katil aku, kang kalau tak kemas terpaksa la aku menadah telinga sebab kene dengar mak membebel pagi-pagi buta...heheeee...=)


Dah siap bekemas aku pn amik beg,bekalan aku n helmet aku...aku pun pegi kat mak aku dan salam die...macam mne aku besalm dengan ayah aku macam tu la aku salam dengan mak aku cume ade tambahan cikit...mak aku masti cium dahi aku balik...biase la aku nie anak mak and ayah..huhuhuh..


mak : dah nak pegi ke..

aku : ye mak..


mak : hati-hati bawak motor, jangan laju-laju..


aku : ye mak, anak bawak slow je..jangan la risau ye..

mak : ye la tu...

aku : heheheheheh...pegi ye mak...bubye mak, assalamualaikum.


mak : bye, waalaikumpusalam.


Aku pun turun start motor..dan motor pun begerak menuju destinasi...aku nie bawak motor tak la laju, abih laju pun 100km je...pling slow pun 80km je...
sampai kat jalan kelang lama cam biase la kat situ mmg selalu jem aku pn pe lagi mencelah-celah la...dlam sibuk-sibuk tu aku pun ternampak la bas uitm tengah bawak studen dorang nak pegi mne tah pagi-pagi buta nie aku pun tak tahu...

tibe-tibe....


Aku pun terpandang la seorang budak laki kat belah belakang bas tu sedang terlangak-langak melihat jalan yang tengah busy jem nie, perghhhhh...cute habis kauuu...macam jodoh pulak elok je aku tengak die, die pun terpandang la muke aku nie...die senyum kat aku smbil angkat kening...malu aku..huhuhu..

Tapi tah mengapa motor ku tibe-tibe macam bergerak laju membelah kesibukan jalan nie..( ceh wah...ayat-ayat sastera pulak..hihihi )...tapi memeang kiut la muke budak tu...sepanjang perjalanan tu aku asik tersenyum je...=D




pagi aku hari nie memeang indah, Bahagia nye la.....

2 ulasan:

farwalis berkata...

aaaauuuwwwwww..


cute macam i ke?

mitsue berkata...

ahhh...xde mkne nye can ko..die lg cute...dah al putih...baby face la senang kte...huhuhu

Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers