Rabu, 17 Ogos 2011

baiki ke beli baru je ye??

Sedih bile mengenangkan HP yang baru berape bulan guna dah tumpoq, nie semua gara2 tangan aku yang lemah gemalai nie...adoi, jahanam HP den yang sememangnya dah mula nak buat hal dengan aku.

Nak kata tangan aku nie tak bedung, sememangnya mak aku kata die dah bedung, tapi yang peliknya bile bab memegang henpon nie mudah bebenor telungkupnya, dah la henpon canggih, kalo tak canggih xde la aku heran sangat nie henpon canggih tuuuu...

Die macam tau2 je gaji n bonus aku dah masyuk mula la ko nak buat hal dengan aku ye wahai henpon yang di sayangi..

ko nak kene jual ke, pandai dah nak wat hal ye....


Dah la lubang enpree jahanam, gegor pn tumpoq, lepas nie tah natang ape pulak yang nak jahanam pun aku xtau.
pepagi buta lg nk sibok cari kedai baiki henpon dalam tenet nak pegi hantor baiki, kalau rasa baiki pn sama harga beli hp baru baik aku lego kan je henpon nie.


p/s: lepas nie aku nak belajor la mcm mana nak baiki henpon senang takpayah antor kedai nk bayor memahe, aku pun bolh buat part time baiki henpom...



nie la model henpon aku yang giler dah 2....

Ahad, 14 Ogos 2011

Takziah buat keluarga arwah...

Orang kata, sesiap yang meninggal pada bulan ramadhan dan hidupnya derita kerana sakit teruk, di akhirat di ringan kan beban nya (umat islam) waallahwalan.

Semalam aku balik kampung, pukol 6 tadi baru sampai kota damansara, semalam hati aku teringin sangat nak pegi melawat bakal mak mertua aku yang tengah uzur (ketumbuhan behampiran mata dan pipi). Aku pegi masa tu dah tengah hari, dalam pukol 2 sampai rumah die, masa sampai 2 langit mendung je dan hujan mula turun bile tiba depan rumah, masa tu yang ada kat rumah, adik BF aku yang no.5 n no.3 n abang die yang no.2, abah die pun ada jugak.

Masa aku musuk dalam rumah tu mak die dah terbaring je kat ruang tamu depan bilik, badan nya kurus sangat tak macam aku jumpa masa kat hospital bape bulan dulu, rupa nya lama dah aku tak jumpa die, masa tu air mata nie macam tak mampu di tahan-tahan serta merta mengalir keuar, walaupun die bukan mak aku tapi hati perut aku nie penuh dengan rasa simpati ya amat-amat sangat, tambah sedih lagi die dah tak cam aku, rupa die derita sangat, aku yang tengok pun rasa derita ape tah lagi die yang menanggung.

Aku sembang dengan abah die tanya tentang kesihatan mak cik, pak cik cakap bengkak tu ada kurang, die bagi tengok gambar perubahan pada ketumbuhan tu, memang nampak susut nya, aku ada jugak tanya kot2 ada dapat bantuan daripada kebajikan masyarakat, tapi tak ada pun yang bagi bantuan, kalau ada pun cuma satu company yang terbaca kisah mak cik sakit nie dalam paper n datang supplie kan ubat dalam bentuk makan n sapu, sambil tu dornag datang untuk tolong cuci luka hari2.

Tapi, masa hari yang aku datang semalam, pak cik cakap mak cik dah seminggu mak cik macam tak berapa sihat, die tak nak bagi tau BF aku n anak pempuan die yang kat klang risau diorang kelang kabut. Doktor yang datang merawat selalu tu pn tak datang cuci luka semalam. Lebih kurang sejam aku kat rumah tu, aku pn mitak diri nak balik, aku salam mak cik n cium tagan die lama2, sebak rasa dada nie, seblom balik ti die minum cikit n dengar die cakap die dah nak pegi (mati) aku cepat2 cakap " TAK MATI NYA, NANTI SIHAT LA TU YE" dalam hati aku dah tekad nak cari kan ustaz nak ubat kan makcik. Aku hulur tangan kat pak cik n sedekah berapa yang ada, sebab pak cik dah tak kerja sebab mak cik tak bagi tinggal kan die. Pada riak muka pak cik aku nampak kesedihan yang ada dalam hati die.

Aku pun gerak balik, on the way balik tu aku call BF aku bagi tau aku pegi melawat mak die kat rumah (BF aku duduk klang, keje) masa call die tu terus aku menangis lagi sebab aku sedih sangat, die tanya kenapa tapi aku diam je, last nya die suruh aku drive dulu sampai rumah baru call, aku pun drive sampai rumah dah sampai tu aku msj die tapi masa tu die atas motor on the way balik rumah baru pas kerja. Die sampai rumah die suruh aku call die balik, bila aku call balik die cakap mak dia dah tak ada sambil die menangis, aku serta merta terus mengis, dapat aku bayang kan muka die yang penuh kesedihan tu.

Hari nie , aku datang lagi melawat mak cik tapi apa yang aku nampak cuma tubuh kaku yang dah bebalut kain putih, aku teringat masa2 dulu mak cik suka gurau dengan aku, die baik, masa tido rumah die, die selimut kan aku macam mak aku, akak BF aku datang n peluk aku kesian dorng sebab tak sempat jumpa mak. Raya tahun lepas masa aku datang rumah die ada lagi, tapi tahun nie die dah tak da dah. Masa berlalu pantas sangat, segalanya dah tak ada semua dah berubah, ape yang kita mampu bedoa dan terus berdoa.

Mak cakap, agak nya mak cik tunggu aku datang melawat die, sebab tu die terus betahan, tp semua tu kuasa allah, cuma terima kasih allah sebab memberi kesempatan pada aku untuk jumpa mak cik sebelum akhir hayat nya.

p/s: buat keluarga arwah semoga tabah menghadapi dugaan dari allah, buat arwah saya sentiasa akan kenang mak cik dan sentiasa akan doa kan mak cik....sesungguh nya yang benyawa pasti akan mati.



Jumaat, 12 Ogos 2011

Duit raya...Duit raya..?? Nak Duit raya...??

Hari nie nak buat cerita DUIT RAYA pulak...atau kata lain nya ANGPOW...heheh.....memandangkan aku nie adalah kaki dan tangan kerajaan maka dengan ini aku turut menperoleh bonus setengah bulan gaji...YAhOOOOO.......Gumbira hati den nie haaaa....ape tak nya, dengan bonus dapat, gaji lagi dapat, overtime pun dapat dan segala mala clim melim dapat la senang cite kan.....dalam 1 bulan bang/akak/adik...dalam 1 bulan aku dapat semuanya...perhhhhhh, masyuk kottt....!!!

Mesti korang cakap sakan la raya tahun nie, Baju raya glamor la kau sueeee tahun nie...liplap..liplap...bling bling...blang..blang, labuci sana..labuci sini...labu air..labu sayong dan segala macam ayat fofular lagi la yang akan keluar.....dan ape lagi ye.?? Haaaaa...."Boleh la belanja, Makan BESOooorrrrr"....bak kata NABIL MRL " BeSOoooo Abah KAUUuuu".

Kalau ikut kan hati sapa la yang taknak joli katak dengan duit yang dapat tu kan...tapi ape kan daya keperluan melebihi dari kehendak dan keinginan aku nie, Waaaaaaa......Orang cakap raya tak ada BAJU BARU, KASUT BARU, SELENDANG BARU tak meriah raya....tapi aku nak bayar HUTANG, nak saving, nak bagi MAK AYAH...Macam mana nak sopping nie...??

Tapi tak pe la, sebab ape yang penting BAYAR HUTANG.....Agak2 boleh tak mintak mak ayah sposer baju raya je....kata sayang menyayang, anak mak ini SORANG saja lagi yang tinggal kan...hihi.



gambar hiasan

Khamis, 11 Ogos 2011

Bazar Ramadhan

Hai semua pencinta blog, sihat ke?? puasa macam mana, o.k ke k.o?? hehehe...wat masa sekarang nie aku ok lagi, blom pun dapat MC dari BULAN..heheheh. Masuk hari nie dah 11 hari kita kat dalam bulan ramadhan nie kan, harap kita semua di berkati oleh nya...AMIN.

Agak lama la jugak kan aku x mengupdate story2 baru dalam MUKABLOG aku nie, bukan sebab ape cuma ada beberapa kekangan yang xdapat dielakan, salah satu nya sebab aku buzy sikit dengan study sekarang nie lagi2 dah nak exam nie, lagi la tambah buzy sampai kan kejer kat opis tu dah besusun atas tray in out kauuuu....!!! hhihihihi , lagi satu mesti korang perasan kan last aku update blog nie bulan 5 ri 2 kan peh 2 terus diam kan, ini kerana time tu aku berada dalam satu situasi yang amat sadis, dalam sebulan jugak la aku berada dalam kemurungan (murung la sangat).....sebab musabab mengapa, kenapa dan ape biar lah menjadi kenagan pahit dalam hidup aku...sebab aku malu nk mention....hehehehehe..(gedix lebih)

O.K sebelom aku membebel dengan lebih panjang la nyahh bab kenapa bebulan tak update blog nie , meh mak nak cite cikit kauuuu !!!......KISAH BAZAR RAMADHAN (episode 1)...baca ala2 upin dan ipin k...heeheheh.....

Semalam aku pegi bazar ramadhan, nak jadi kan cerita selama 10 hari kita puasa tu la PERTAMA KALI aku pegi bazar ramadhan, mula2 masuk tu tengok macam sama macam tahun2 lepas TAPI ok TAPI bila jalan sampai belakang rupanya lain laaaaaa....dah makin BESARRRR tapak nye...hehehehe...(pelik kejap)

Lepas tu aku pun jalan2 la cuci mata, tak banyak benda yang sedap aku tengok datang pun sebab xpenah pegi lagi kan so nak tengok la.....harga makanan masih ok lagi murah la jugak kan, CUMA..ok CUMA kenapa harga AIR TEBU boleh naik sampai sekitar 50$ ke Rm1 agak hairan aku tengok, sambil 2 aku pun buat la kesimpulan aku sendiri (agak2 nya tebu mahal dah kot, ke dah nak pupus kot, ke payah nak dapat kot...bla kot..bla kot,ke bla kot dan sebagai nya) mahal ke, murah ke orang tetap akan beli punya....so xpayah risau la xde rugi nye, untung je semedang..TAPI air yang WARNA WARNI tetap murah lagi, so bagi yang tak mampu nak beli air tebu tu beli je air WARNA WARNI tu je...hihihihi...

gambar hiasan

Khamis, 19 Mei 2011

jom edit picture bagi comel....

Hai Bloggers, Hari nie lagi sehari yang amat membosan kan. rase tak sabar nak balik rumah. Sejak2 kena kuarantin tak boleh nak berjogging nie kena la balik awal, nak tunggu kaki baik baru bleh kembali aktif besukan, nak jaga kesihatan la katakan. hehehehehe.

So sepeti selalu kalau xde kerja ape lagi aku pun menjalankan la tugas sebagai dato bandar yang cemerlang.hehehehehe. puas jadi dato bandar aku tengok you tube pulak. tengok je la ape yang patut. Semalam dah layan TIDAL WAVE. cerita korea yang pasal tsunami tu [cite lame, aku yg baru nk tengok..ketinggalan zaman..hihihi].

Ingat nak tengok movie yang pasal kiamat tajuk 2012 tu tapi dorang tak upload pulak dalamutube, soa ku pn tengok la cite ngarut2 bagi hilang bosan. Puas tengok ngarut2 aku tangkap gambar pulak. Atoi, gedix la pulak dalam opis dok tangkap gambar ala2 comel gitu [sebab ari nie pakai contact lens..kikik].

Dah puas amik picture aku pun nak la mengedit pic aku yang comel lagi gedix itu!! heheheh...jangan jeles eik..werkkk...!! korang mesti teringin nak tengok pic yang aku edit tu kan, so nie aku serta kan dengan pic sebelum n selepas edit k.


seblum edit


selepas edit


p/s : Cute kan...hihihi..terperasan pulak tp hakikat nye betol kan...^__^. [suke tgk mate tu bulat cam katun huhu]

Rabu, 18 Mei 2011

hari untuk lepak dari buat kerja....

Chakkkk....!! heheheheh. lama gak aku x post news kat blog nie...[lama ke?? lame kot?? heheh]. So, nak dok cerita cikit, kenape beberapa hari nie aku dok diam, korang nak tau sebab ape??Ha'aaaa. nie semua pasal menyiapkan kerja yang aku dok tunggak2 pasal malas sangat nak buat sebab nya bz main fb, main blog. nie bila nak meeting baru la bz nak buat kerja, bukan ape nanti kena tanya dengan bos besaq nanti payoh pulak nak besoal jawap...macam tanya lah ustaz la pulak kang. hehehehe.

Hari nie, segalanya telah berakhir. siap sudah koje den, lega hati aku. boleh la nak bersuka ria dan becucuk tanam serta membangunkan bandar aku dengan jayanya . cita-cita nak jadi datuk bandar tapi belajar tak tinggi, jadi datok bandar dalam city ville pun jadi la...hahahaahah.

p/s : janagn tiru macam saya k, jadi la pekerja cemerlang...bukan darok bandar city ville yg cemerlang..hahahaha..^__^.

Selasa, 10 Mei 2011

2 berita sedih... 1 berita gembira....

Ok, Memula aku nak cerita pasal berita sedih dulu....

1st news, lutut kiri still xbaik lagi setelah hampir 3bulan eksiden tu berlalu [eksiden bulan 3 ari tu] dan di tambah pulak dengan buku lali teseliuh pulak, yang tak paham nye. dekat buku lali nie dah dekat 10x teseliuh nye sejak kali petama kena hari tu [ape hal la dengan kaki aku nie]. So sekarang kaki aku dua2 belah dan kondem, sedih giler, sakit lagi. [ bila la nak baik nie....=( ]


Ini telah menjejas kan prestasi aku untuk berjogging, mak dengan ayah pun dah bising pasal kaki aku nie tak baik2. tah la, bukan x urut tak balut. dah urut dah, balut pun dah. tapi antibody nie tak berapa nak power tu yang lambat nak baik tu. Kalau dalam bulan nie tak baik jugak terpaksa la aku pegi mengadap yang dipertuan doktor hospital sungai buluh untuk pemeriksaan seterusnya...heheheheh.


2nd, berita sedih yang nie semua dah sedia maklum, pada hari ini harga gula yang baru dah pun berkuat kuasa di pasaran. ini menyebabkan sesetengah pihak pengguna berasa tak puas hati dengan kenaikan tu. so berdasarkan pemerhatian kalau kita tengok kemungkinan besar harga makanan jugak akan naik, cuma cepat atau lambat je.

Agak2 la kan dengan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen tu brapa juta la agak nya negara dapat kaut keuntungan ye ??? oke la, nak cakap banyak pun aku pnye subjek politik pun nyawa2 ikan tah kan idup tah kan mati.so kita pk2 sendiri la k, sebagai pengguna kita semua ada hak n pendapat masing2 kan.....hehehehe.


Ok Jom cite pasal berita baik pulak...

Setelah aku mengusha2 contact lens yang aku pekenan minggu lepas. akhirnya sampai jugak ke rumah dengan selamat, happy tak terhingga la katakan, peh nie begaya la kau dengan contact lens aku tu...heheheheh...tak kisah la orang nak kata ape pun yang penting aku nk praktis kan gaya ala2 mata bulat anak patung gitu...huhuh...

Aku tak sempat nk post pic lens aku tu pasal cable cam tetinggl kat opis pulak, so kalao sempat aku pos esok la k. tapi kalau ko rang nak tgk or nk oder ko masuk je kat sini lens kat dalam nie bagi aku murah2 la jugak n cantik2...yang aku pnye tu yang macam nie I.fairy pearl black catik x.

p/s : Ok la, aku xnk membebel panjang t korang mals baca. OK selamat berbloging ye..heheh ^_^.

Sarapan Pagi Ala Mat Salleh..

Pagi nie, macam biasa la. sampai2 opis terus pg punch card n on pc. pekara pertama yang aku tgk dulu dah semesti dan seharusnya lah FB dan bLog aku nie......So secara nomalnye blog aku dah betambah follower....tq pada yang sudi follow blog aku yg xberape nak best nie.[ rendah diri la konon...nak muntak ceq...huhu]

So untuk intro pagi2 nie, dah siap2 on semua....aku pun tagk la ape yg aku suka. tengah2 best layan komik on9, kak farah n abang sepul [ opis mate aku ] ajak pegi beskfast. Aku nie kalo di ajak keluar mmg pantang aku kalau tak ikut...heheheheh...ajak la kemana je msti nak pg punye...[dok opis pun bukan wat pae...boring].



Benda alah nie la aku cekik pagi nie..heheh..


Pancake tu pulak share dengan kak farah..=P

Pagi nie untuk pertama kalinye dalam idup aku nie la 1st time aku bekfast makan mcd, ingt mkn mcd nie xkenyang. upe2 nye lebih pada kenyang, sampai ase tak abih di wat nye. nasib la aku nie jenis mkan kasi abih pnye. slow2 makn kasi abih.

p/s : diet2 gak, tp perut nk kne isi gak...xpe..petang t kite JOGGING k..heheh..^__^.

Ahad, 8 Mei 2011

kenape asik nak marah je nie....

Marah...Marah..Marah......tu je la, boleh tak kalau tak marah......bosan la, kesian la cikit dekat bf ko tu sue.......die tanye je...yang ko asik nak marah je kenape ??

Kadang2, aku sendiri pu tak paham la, ape masalah dengan aku nie ye.......bosan betol la dengan perasaan aku nie......tolong la sue, jang la marah2.......ko xpenat ke.

Ermmmmmm....plezzz grow up sue.

Sabtu, 7 Mei 2011

Kami Kawan Selamanya...

Hello,blogger boy n girl.Malam nie nak tido awal cikit la, mata dah mengantuk tahap gaban ni.Tapi sebelum tu jom imbas sedikat tentang kawan2 yang penting dalam hidup aku......[tiba2 aku rindu sangat dengan dorang..=( ]

Jom aku kenal kan member aku yang paling rapat kat sekolah :-


1st, yang nie nabila @ kak la....aku kenal die start dari form 1, aku suke sngt kawan dengan die sebab die best dan pandai, kami sentiasa betiga + degan awek yang kat bawah tu..heheh....keistimewaan die nie, die suka wat kek yang sedap2, lagi2 cupecake, die pun menjual jugak kalau korang nak oder dengan die msuk kat cupcake nie..hehehe...=)


2nd, yang nie pulak hafizan @ pijan...aku kenal die start darjah 5, die baik sangt....haaa...jang dilap ye, pijan yang pegang dgu 2...kat belakang 2 kakak kembar die [mesti korang pelik kan, asal muke xsama...memang le, sebab dornag kembar xseiras...wahwahwahwa] kelebihan die nie pulak ye lah die nie peramah sangt, kalau dengan die mmg happening la famly aku pun senang dengan die, lagi2 mak aku...hehehe=P


Oke, seterus nya kawan2 kesayangan aku time kat kolej :-


1st, nie lah kawan aku yang selamatkan aku dari pada quit dari kolej mase 1st sem....nama nye sueraya @ cik sue...die nie best tau kawan degan die, rajin masak, suke kemas sumah dan yang paling penting mulut die becok sngt...tp comel kalau bab bejalan no 1..hehehe [macam aku...heheheh] =)


2nd, yang nie my lovely baby......nama nye masrini @ mas @ rini....die nie comel tambah manja, die sayang aku, aku pun sayang die....muke nakmpak lembut, tapi hati keras tau...time sem4, hobi kami same...tiap2 minggu akan pegi tgk midnite movie kat epoh [miss dat moment]...=(


3th, yang nie kawan terbaik dirumah, nama nye siti patemawati @ pet....budak nie jenis selumber tp die nie pencita lelaki tau, kalau dengan bf nye bukan main lentok lagi.....xlama lagi kawin la 2, dah betunang pun....hehehe....=)


4th, nie pulak roommate TERBAIK aku...namanya hasbella @ bella....dari sem 2 sampai la last sem die msti sebilik dengan aku....yang nie dah kawin, ade anak sornag dah....die nie orang asli tau....aku tau korang mesti tekejut kan, xnampak cam orang asli kan.....hehehehehe...die nie orang asli moden, tp xde agama tau.......sweet kan..=D

5th, ini pulak masanum @ mas.....member aku yang nie jenis gila-gila remaja, xpenah tengok die sedih.....mood die sentiasa happy je.....kalau nak marah pun macam sentiasa tak jadi sebab orang macam die xsuke tunjuk kesedihan depan kami [kau tau 2 mas] heheheheh ^__^.


6th, yang nie pulak nama nye syarina @ ina.....die pun giler2 remaja....cukup rapat dengan si masanum, macam belangkas......port lepak dorang mane lagi kalau bukan umah sewa aku...heheheh..=P


7th dan yang terakhir, orang paling tua antara kami asyikin @ kak ekin....tua xtau la beza sethun je pun.......die nie cukup faymes die kalangan budak lelaki [padahal aku lagi lawa...eceh ceh...prasaan..heheh] kak ekin nie baik, rajin n selalu jaga adik2 die yang mengong2 nie..heheheh die dah kawin 2 thun lepas, tp kami dh lost contact...hope satu hari t dpt jmpe die lagi...miss u so much...=(.



So, tu la sedikit sebanyak ragam dan kawan2 aku.....mungkin dorang xtau, tapi aku betol2 sayang kan dorang.......walau pun kadang2 korang lupa aku, tapi aku xpenah lupe kan korang......bagi aku KITA TETAP KAWAN SELAMANYA.

Baru ku tahu apa itu FaceBlog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Jumaat, 6 Mei 2011

cita-cita nak besar, angan-angan nak tinggi....

aku..
Nak bikin blog yang cun n ramai follower....
tapi boleh ke ??

aku..
Nak bikin entry yang best n semua follower baca....
tapi boleh ke??

aku..
Nak buat semua followe kata aku pnye blog gempak bebbbb....
tapi boleh ke??

aku..
Nak lepas nie orang lain pulak suh aku follow dorang sebab aku dh faymes heheheh...
tapi mampu ke derrrr??


So..
Sebab tu aku buat tajuk entry aku CITA-CITA NAK BESAR, ANAGAN-ANGAN NAK TINGGI...... sebab aku nk buat ia jd kenyataan..............^__^.

PINK MOMMa ajak gelak sampai terkeluar gusi ;D



Nak Join la. Nie 1st time aku join contest kat dalam blog nie, tajuk cntest nie PINK MOMMa ajak gelak sampai terkeluar gusi ;D, so jemput la korang, korang n korang baca ye...aku tau lepas baca korang kena glak jugak tau [ayat memaksa...heheheheh]. Oke pada korang yang nak join contest nie meh kat sini oke....


Jomgelak sampai terkeluar gusi ;D

Setelah flash punye flash punye flash. Tap.Memori aku stop tibe2.Dapat dah moment paling lucu dalam hidup aku gerenti korang gelak tak hingat punye.kahkahkahkah [klakar ke??, bace sendirik oke].
*
*
*
Perihal nie menjadi sejarah dan ingatn pada aku supaya lepas nie kena behati2 kalo nak buat suatu benda [ini adalah amaran buat semua].Oke, Mesti korang semua tak sabar nak tau moment aku yang lawak GILER tu kan.huhuh.[perasaan]
@
@
@

Kisahnye bemula macam nie [bayangkan].

Di satu tengahari yang panas dan terik.time tu matahari memang tepacak atas kepala,die punya bahang tu buat satu badan aku nie bepeluh bagai nak gila [nasib xjadi giler bebetol.huhu].masa tu aku semester 2 kat kolej komuniti pasir salak.study cost tourism. aku duduk rumah koperasi under pihak kolej.dari rumah aku nak ke kolej tak la jauh sangat dalam 15 mint jalan kaki sampai la sebab perumahan yang kami duduk tu depan kolej je cuma umah kami nie kat belah belakang je.
Dalam rumah kitorang duduk tu ade 6 orang, 3 senior 3 junior,tp yg junior tu baya aku je cuma dorang tu 2nd intake.

Oke tamat intro cerita...hahahahahaha....mesti bengangkan [im sorry, tiru amir MAHARAJALAWAK].....hehehehehe...


So cerita nye pun bemula.............



pada 9/3/2007, jumaat [main agak je nie heheheh]


Macam biase, hari jumaat class stengah hari je. Dalam cuaca yang panas aku dengan lagi 2 orang kawan aku nie siap2 kemas nak balik rumah, time tu aku rase macam tak larat sangat nak jalan kaki balik rumah maklum la aku nie putri lilin [konon] hehehehe.......tapi aku gagahkan jugak, member aku yang sorang nie budak parit, perak.die orang asli tau [tapi orang asli moden tau, dah maju la katekan] nama nye hasbella hasim panggil bella [bukan islam n takde agama, so jangan tetipu dengan namanye]. sorang lagi budak kubur panjnag, kedah. tua pada aku setahun.die nie lorat cikit, banyak perangai n ketegaq [degi] cikit heheheheh kami panggl die kak ekin pasal nama nye nurul asyikin [kot, lupa dah la....lame sngt x contact].



Dah nak sampai rumah, aku pun belari2 anak sebab nak cepat sampai.dah tak larat sangat dah nie.tekak dh kering nie, haus bebonor asenye...hehehehe.....sesampai je kat rumah, budak2 junior dah balik dan kebetulan ade sorang nie [ayu, bukan nama sebenar] tengah pegang cawan yang berisi nescafe ais [di ingatkan NESCAFE+SUSU oke] aku pun dengan tak mintak izin nye terus je rembat cawan member tu dan meminum air tu dengan lahapnye.....perghhhhhh, die pnye rase tu kan...ermmmmm, manis dan lemak DARI SUSU tu becampur baur...ermmmm, memang sedap la...die punye nikmat tu sampai ke gusi ase nye [gaya cakap seolah2 pengkritik jalan-jalan cari makan pulak...hahahaha].


Lega betol rase nye dapat minum, sejuk sampai ke perut.....hahahaha....dalam penat tu aku cadang nak gerak masuk bilik nk rehat. tapi, member aku yang budak ayu nie sibuk nak becerita kat aku pasal satu benda sampai die tarik aku pegi dapaur sebab nak tunjuk satu benda..????


TIBA-TIBA............


ARGHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!.....TIDAAAKKKKK!!!!......

korang nak tau kenapa, rupa2 nye die nak tunjuk yang dalam tin susu tu ade cicak...MAKKKKKKKK!!!!!......Uwerrrkkkkkk...UWERRKKKK!!!!.....ape lagi aku pun terus lari masuk bilik air.......aku jolok2 tekak aku bagi keluar semua air yang aku minum tadi, sekarang aku rase mcm nak mati pulak....hilang semua panas n penat aku....hahahahaha.....


Sampai menagis2 aku nak muntah punya pasal, mulut aku pun dah mula meyumpah2 heheheheh.....member2 aku semua pelik n keluar dari bilik tanye kenape...KENAPE...yang si ayu tu boleh gelak2 je tengok aku.....kurang ajar punye JUNIOR......


Tapi korang nak tau, sebenar nye susu yang si ayu tu bancuh buat air BUKAN DAN TIDAK SAMA SEKALI mengguna kan susu yang ada cicak tu, rupa2 nye die pakai susu lain....yang aku nie SENGAL NAK MAMPUS pegi ingt die pakai susu tu. ape lagi semua dalam umah tu gelak sebab perangai aku yang tak memasal dan tetibe tu. aku yang dah malu dengan peragai aku yang tak SEMIAK tu bak kata orang perak terus masuk bilik....[dalam hati aku pnye la menyumpah sebab tak pasal2 malu...tu la len kali tanye dulu....nie tak terus over sangat pegi muntah2 kalah orang mabuk mengandung...hahahahaha]



p/s: kalau ye pun pandai belakon jangan la over sangat smapai terpoyo nak muntah2....eheheheheh ^__^.

Khamis, 5 Mei 2011

Cerita dari panggung ke panggung [RED RIDING HOOD]

Last WEEKEND aku keluar dating dengan MR. HAZRIE. Kebetulan dah lama kitorng tak tengok wayang, so aku pun decide nak pegi tengok wayang. Ingat nak ajak pegi one U tapi tak jadi pasal jalan jem sangt waktu tu. Almaklum la hari cuti, sempena hari cuti KULI-KULI[termasuk lah aku jugak] sedunia hehehe.........So sebagai altenative lain aku ajak die pegi panggung paling dekat je lain tak bukan CINELEISURE.

Sebelum pegi, aku sempat jugak usha2 tiket kat tenet, bajet nak beli on9 je sebab malas nak beratur panajang la konon, tapi sebelom beli aku call la HAZRIE dulu nak tanya boleh ke tak nak beli on9, so kata nya "tak payah la beli dulu, takot karang tak sempat je..nanti membazir je duit"...haaaaa, macam tu la die jawap, aku pun jawap balik "okey, tapi nanti kalau kene beratur panjang AWAK beratur sorang2"...haaaaa, yang 2 aku yang jawap. Aku pun off laptop n pegi besiap.

Sampai je die, aku pun terus menerpa ke??...tettttttt, masuk dalam kereta oke, bukan kat die hehehehe, oke perjalanan pun diteruskan ke kedai makan sebab die lapar so nak bekpes dulu. Sesiap makan,ZZAAASSSSSSS kereta meluncur dalam kelajuan sedarhana sebab waktu tu jalan dah start jem.

Tiba kat KAUNTER [bukan kuanter k] nasib la orang tak ramai.aku pun cepat pegi beli tiket, ape lagi kalau bukan cite RED RIDING HOOD . Nak cite sinopsi nye panjang so korang baca la kat sini k. So secara ringkasnya pasal movie nie, korang semua mesti penah dengar cerita pasal budak pempuan berjubah merah dan serigala kan, so cerita nie adalah seakan2 cerita kanak2 tu, cuma plot cerita nya di ubah sikit la....bagi aku cerita nye best dan tak la terlalu padat, aksi yang tak melampau, tak seram sangat, cuma kite mesti akan sentiasa meneka, sebab kite xtau sapa yang serigala jadian tu.....kalau korang nak tau ape jadi pada penduduk kampung n hero n heroin nye koransg tengok sendiri k...jamin puas hati......heheheheh.

Oke, nie antara pic pelakon dalam RED RIDING HOOD ^__^.
*
*
*
Amanda syefried [valevie, heroin] hot kan rupa die =P
*
*
Nie babak time nk selamat kan valerie dari jadi umpan serigala jadian
*
*
Shiloh fernandez [peter, hero] cute lagi macho =)
*
*
Nie pulak tengah dating tekejut sebab ade orang kena bunuh dengan serigala jadian
*
*
Cinta betepuk sebelah tangan kesian henry =)
*
*
*

Penulis Terulung

Macam mana ye?? macam nie kot ??? ke macam nie ye??......ehhhh tak, tak....haaaaaaa.....mesti macam nie kan.....jap, jap ape aku merepek nie ye?? hehehehehe mesti serabut korang bacakan, tapi aku xkesah lansung.......blog aku, so aku pnye suka la.......lalalalalala...^_^.

Back to da title, nak story mory cikit.......aku nie penulis blog yang tak berapa nak power and aktif , tapi as a blogger girl cewahhhhh. hehehehe aku nak la create some entry yang best dan boleh buat orang enjoy bile baca my blog, tapi persoalan nya mampukan aku???

Blog nie hak aku so sebagai pemilik blog aku berhak la nak tulis ape pun, yang penting aku tak paksa pun korang baca blog aku, sebab aku punye blog mengamal kan sistem demokrasi dan semua orang berhak bersuara......upssssss....dah macam topik political and government la pulak...heheheheh..

Follower dah la tak ramai, entry pun tak menarik, karut marut berlaka.........hahahahahaha.......tapi aku tetap cakap AKU TAK KESAH.......Sebab, blog suehazrie mane boleh nak same kan dengan orng lain.....AKU TETAP AKU....^__^.

*
*
*
*
*
P/S: saya akan berusaha untuk menjadi bolg HAPPENING ^__^.

CuPcAke!!

Untuk pengetahuan semua aku adalah seorang yang pemalas dari segi memasak dan jahit menjahit, tangan aku memang tak kreatif lansung.....(tp ade hati nk jadi art & designer)hhehee.. biase la orang kata kite kne ade cita2 walaupun bende tu xpasti n mungkin xkan jadi(ade ke orang ckp cam lat aku.??)..heheheh.

One day, kat opis yang macam biasa la kerja tak banyak mana pun berintenet yang lebih dari kerja, sebab kami nie pekerja cemerlang...heheheh...aku kejap bukak facebook kejap layan you tube and macam2 la yang aku buat, last2 smpai dah xde benda nak buat aku pun tepikir?? jommmm..kite tgk resepi2 (malas masak ti ade hati nk tgk resepi =p)makan...hurmmm..yum2....heheheh

Ehhhh, sini2 tak bih cite lagi nie........so jap nk pikir......^_^, jommm kite wat cupcake......WOW, SEDAP NYE.....cari punye cari jumpa lah resepi cupcake paling mudah nak buat....tiba-tiba???? ape kate besday pakcik hazrie (my boypren) kite buat cupcake kasi die nak...heheheh, yessss, nie la masanye...^__^

So nak dijadikan cerita, tercatat lah dalam sejarah kehidupan terulung anak pacik johari nie(sape ye?? aku lah 2..hehe) membuat cupcake, tak penah dibuat seumur idup aku nk buat kan cake untuk orang..heheheh.....aku pnye excited tu tak payah cerita laa...

Tiba masa membeli barang nak uat cupcake, perghhhh.....kalau boleh degan kedai2 aku nk angkut masuk troli nak pegi bayar...hahahahaha....semua benda aku beli padahal kat rumah ade je bahan nye, tp gatal nak beli jugak...1st time la katekan...heheh..

Manakala pn.yati (mok den) pulak aku lantik die sebagai tenaga pengajar dan pendorong aku...hehehehehe........ermmmmm....mesti korang dah bosan kan baca cerita aku yang panjang bejela nie kan...hehe, aku pun sebenaye mals nak menaip panjang2 tp tagan aku nie tak nak berenti dari merepek...heheheh...harap korang besabar ye....T__T

Ok, kite teruskan kembali...heheheh....malas nak panjang cerita jom tengok ape daj jadi dengan cupcake aku k....heheheh...malu la nk tunjuk...=P

Tadaaaa........

*
*
*
*

cupcake sebelum masak...nyummm2!!
*
*
*
cupcake selepas siap dikukus..nyummyy!!
*
*
*
kalua nak resepi mintak je... cewaahhhh, macam pro je...heheh ^__^

p/s : usaha tangga kejayaan.......see, menjadi jugak cupcake cip coklat aku, walau pun rupa xcantik tp rase sedap tau...heheheh ecehhh, puji diri sendiri pulak..^___^.

Rabu, 4 Mei 2011

Cabaran Untuk Kuruskan Badan..OMG !!

Percaya atau tidak tu la yang aku kena buktikan kepada my beloved boypren....disebabkan badan ku yang semakin membesar, membesar dan membesar ni die jadi risau...so sebagai cara nak buktikan yang diri ku ni mempunyai daya usaha yang tinggi dan besemanagat waja, akan ku bukti kan kepada beliau...MALAYSIA BOLEH..(Tapi aku boleh ke??)heheheh..

Sila jangan pandang aku seblah mata k...aku dah mula jogging n kurang kan makan makanan yang boleh menyebabkan aku tak benti dari makan...huhuhu (aku seorang penggemar ayam)...so from now on, no more ciken, no more KFC, no more MCD, no more BIG APPLE, no more J'co..no more..no more and no more abesiti food...Wawawawwawa.

Memula macam membangkang gak sebab aku agak malas la nk control makan sebab mesti tak bejaya(kurang keyakinan diri) tapi bile dok pikir pnye pikir punye pikir, aku pun...ermmm, ok laaaaaa...tp dengan syarat, kalau aku kuruskan badan die pun kene berubah jugak.

Syaratnya die kena jadi seorang yang rajin SOLAT, sebab aku nak die berubah...mungkin orang kata nak solat kena datang dari hati n tak boleh dipaksa, tapi cuba kalau fikir balik bile kita nak solat kalau nk tuggu hati tebukak..buat kata pintu hati tebukak umur pulak dah 40 ke 50 tahun cam mane ye?? renung-renungkan dan selamat beramal..hehehh.

Tak abih lagi...sabor......tapi kalau korang tanak baca takpe sebab aku takpaksa pun korang baca entry aku nie..hehehehe (ayat orang merajuk)....ermmm, so nak dijadikan cerita, bermula dari pada bulan 4 nie sampai la 25/10/2011 (perhatian my besday date) nanti aku kena kurangkan berat aku sebanyak 20kg....so, bejayakah...kite saksikan k....^___^.


p/s:berat aku sekarang 65, so 65-20= 45..wish me good luck..^____^

Selasa, 3 Mei 2011

selamat tinggal bulan 4, selamat datang bulan 5...

Kejap je dah bulan 4...tau2 nanti dah bulan 6 pulak...bulan 4 arui tu xsempat nak pos ape2 kat blog yh kosong lagi simple nie...biase la sye nie pemalas, orng ade blog die pn nak ade blog, tapi xtau nk guna...hehehe.

Ape pun bulan 4 yang aku tingglkan penuh degan suka duka...dari awal bulan sampai la habis bulan...hope bulan 5 nie akan jadi lebih baik dari bulan 4..huhu...ape benda yang aku merepek nie aku pn xtau la...hehehe

Tapi ape yang penting "kita enjoy"...hehehe...

Jumaat, 25 Mac 2011

Malam Terakhir..

Malam nie malam terakhir aku kat sini, esok akan pulang ke kota...wooooo...tak sabar nak jumpa mereka-mereka tersayang...hehehe..

Ahad ade class so prepare untuk test and i-class for the last class...so scary.

p/s : Hopefully everything will be good..wish me good luck..=)

Khamis, 24 Mac 2011

3 Hari Berlalu...


Sekarag masih di pulau mutiara, seronok ade sedih ade penat ade sakit hati pun ada...
macam-macam ada....huhuh...

Lusa bakal pulang ke kota damansara tercinta ( tercinta la sangat ) jumpa insan tersayang MAK, AYAH 'n' HAZRIE tersayang..hehehe...

Ahad adalah kelas terakhir for this 2nd sem....takut, seram 'n' gelabah...Tabo..tabo..tabo...( bak kata anak sedara kak farah )

Ape pun tak boleh la kat sini, hazrie asik nak marah n hangin je bosan betol la rase macam nak balik je sekarang nie nak pegi jumpa dia nak bagi tau die yang aku sayang die sangat-sangat dan jangan la marah-marah lagi..uhuk...:'(


p/s : sayang, sayang jangan la hangin selalu ye..bie susah hati la abang macam nie, bie sayang abang sangat-sangat.

Selasa, 22 Mac 2011

Di Tinggalkan dan Meninggalkan....

Seminggu lepas, my lovely boyfren balik kampung sedih sangat, hari ahad kemarin baru balik MERU,KELANG...seminggu die kat kampung tak tau ape yang die buat dan pergi mana dah la tu masa die kat kampung jarang betol kami masej dan call, sedih betol laaa.....siap begaduh besar lagi tu...uhukkkk..:'(


Semalam kebetulan aku cuti sebab nak pergi settle hal kat uitm aku pun ambik la peluang pergi jumpa die kat seksyen 2 shah alam semalam dan first time aku jumpa die dengan baju kerja, hehehe lawak betol rupa die tapi aku suke sangat. Lega betol dapat jumpa die setelah seminggu tak jumpa, mood pun baik je semalam sebab dah tak gaduh lagi...hehehehe...<3<3..

Hari nie aku pulak yang nak tinggal kan die, sebab sekejap je lagi aku nak pergi menyetel kan kerja aku kat penang pulak...waaawaaaawaaaaaaa....sedih nya nak tinggal kan yang tersayang...wuuuuuuwuuuuu...:'(

p/s : Buat hazrie ku yang tersayang jaga diri bebaik ye, jangan nakal2 tau...Bie pegi kejap jeeee....sabtu nanti Bie balik ye sayang..kite pergi dating ye..ye..ye...heheh...LOVE YOU SO MUCH..

Jumaat, 11 Mac 2011

SaBoR Je LaAaA...

7 mac 2011 satu lagi hari yang xmungkin aku leh lupe, adoiiiii...eksiden lagi, sakit giler kot..seminggu lutut aku baru nk baik..tp sedikit capik...hari2 mak kaci urut aku punya kaki, ase macm nak terkencing di wat nye...sabo je laaa....hehehehe...

Dah 2 pulak boleh pulak jatuh tangga, lagi sehari dapat MC, heheheh...dan seminggu lebih sudah aku menunggang kapcai ku tanpa lesen..otaiiii..hehehe..cek gaji dan overtime dapat sudah, tp malang sungguh sebab xleh nak bank in pasal akaun dah kne bolg..sabor je laaa...huhuhu...


Selasa, 1 Mac 2011

WelcomE 1st MAC

Selamat datang 1st mac, pagi yang diberkati hari nie, sebab awal pagi lagi hujan turun melembabkan dan menyuburkan muka bumi allah nie..untuk bulan nie ada 2 lagi kelas yang aku kena hadir untuk this 2 sem at UiTM hopefully aku tak de ape2 problem untuk the next seminar.

Bulan nie nak buat azam baru la, ingat nak mula bersukan bukan ape badan dah makin dan makin dan makin naik, huhuhu.. ( namo jadi giant ++size ). Semalam dah start Training lari kat trek stadium UPM, dapat la 4 round...hehehe...

p/S : nie la trek Stadium UPM yang aku jogging smalm...ase nak patah kaki aku di wat nya, tp demi badan ku yang semakin montel nie aku gagah kan jugak..huhuhu..


Lepas je abih jogging kau pun rehat2 kejap dan besiap pulang, on the way balik tu boleh pulak la hujan tengah jalan...adoiiii...tapi takpe la hujan je pun. Sampai rumah dalam hati aku dah nekad aku tak akan makan malam nie...berjayakah aku ??

Nampaknya kau memang tak berjaya, bukan sebab ape sampai je rumah mak aku dah hidang makan, sekali die buat mee rebus daaa...( Sluuurrrpppp !!! ) dah la mak puasa hari isnin semalam, kesian pulak tengok mak dah masak penat2, pulak tu aku yang suruh mak masak beria sekali tak makan memang nak kena la kan, demi menjaga hati orang tua tu aku pun jamah la sikit.

On9 sebentar bersama FB, WOOOOOWWWW..!! (ape kes) kena kutuk kat fb la der....agak kurang di ajor betol....tapi tak pe itu semua penyuntik semangat.....bia ape orng kata ( ADA AKU KESAH KE DOLLLLL.....) hahahaha.....

p/s : pada yang mengenakan aku dalam fb tu siap la korang ye....kutuk aku g jogging ye, gajah bersenam la, gempa bumi la...aje nye ye kome nie....( mangkuk betol )....heheheh.

Khamis, 24 Februari 2011

cerita dari terengganu

Mungkin agak lama nak bukak cerita tapi sebab dah boring tak buat ape so saje nak upload cerita di terengganu 2 minggu lepas :-
Pantai Batu Rakit Aksi Pemancing Pantai

Sunset Pantai Batu Rakit

Memborong Di Pasar Payang

Antara Gerai Di Pasar Payang

Loving Couple
Aku La Ni
Cinta Pasir


Kepulangan Disambut Hujan

Sekian Saja Dari Terngganu =)....

Rabu, 9 Februari 2011

Trip To Terengganu

Esok akan melalui satu pejalanan yang panjang mengambil masa dekat setengah hari..huhu...bakal keletihan dan mengalami sakit2 badan sebab duduk dalam kereta...

Akan meninggalkan rumah lagi selama 4 hari pada minggu nie, letih pegi kelantan pun tak habis lagi terungganu pula menanti....

Selamat tinggal rumah untuk 4 hari, selamat tinggal FB ( facebook@mukabuku ) dan selamat tinggal blog ku yang cun juga untuk 4 hari.....

Paling di rindui buat Chinta hidup ku (Hazri@D.E), maaf sebab dah hampir sebulan kita tak bedating, I miss you so much dear..."tunggu bie balik ye sayang, nanti 15 hari bulan kite jumpe ye cayunk"

Terengganu nantikan kedatangan ku....



p/s :Untuk member2 yang kirim keropok lekor kampung losong tu kalau tak dapat beli jang marah ye, takot tak sempat je pasal ade kenduri kawin abang sedara..huhuhu...

Selasa, 8 Februari 2011

Kerja Hari Ini

Hari nie karja macam biasa je tak banyak mana pun, sempat jugak la cantikkan blog, edit picture, buat my assignment yang melambak2.....
Esok punya things to do today nak buat macam hari nie jugak, lagi2 bab my assignment yang dah nak kene submit next week....gerun betol rase hati perut nie...huhuhu..
khamis and jumaat nak cuti, coz nak pergi terengganu ade kenduri abang sedara kawin sebab tu nak tak nak kena la siap kan secepat mungkin.



p/s : Saja nak penuhkan blog untuk buln feb nie.

Isnin, 7 Februari 2011

Baca Novel + Sakit Hati

Semalam satu hari aku dok baca novel sampai ke malam sebab jalan ceritanya menarik sampai aku rasa sayang nak stop baca novel tu, agak lama jugak la aku tak membaca novel, kira2 sejak habis SPM dulu, kenapa aku pun tak tahu??....Ermmm... kalau nak ikutkan semalam mula asalnya aku cadang nak pegi jumpa my lovely boypren tapi last2 tak jadi pasal die ade hal dengan family die so aku tak nak la memaksa die datang jumpa aku. ------> (dalam hati terbit gak rasa sakit hati)

Untuk hilangkan rasa amarah dan sakit hati aku dari jadi berpanjangan aku pun layan msj dengan die (walaupun jelas sekali yang aku memang marah)hehehe.....kalau nak tau jenis dah marah memang susah nak sejuk hati lagi2 kalau membabitkan my future husband...heheheh, bukan ape saja nak merajuk. (padahal aku memang tau yang die bukan tau nk pujuk pun)

Malam pun menjelma, msj..msj dan msj....tiba2 die senyap, rupa2nya die dah tido..adoi bukan main sakit lagi hati aku, kalau die ade kat sebelah aku time nie memang aku cubit2 dah perot die, geram gila rasanya cakap sekejap je sebab nak bentang tempat tidur la bagai, last2 diam terus, patut la msj dan call banyak kali tak jawap...hishhh.

p/s: Lepas call banyak kali tak berjwap aku pun terus sambung baca novel sampai pukol 2 pagi.

Sabtu, 5 Februari 2011

Ulang Tahun Pekenalan Aku Dan D.E

Selamat pulang dari kelantan, Alhamdullilah selamat sudah sampai ke rumah......keadaan rumah agak huru hara dengan barang2 shopping di kelantan....huhuhu...

Kali nie pegi jalan xdpt beli kan ape2 untuk D.E ku sayang, pasal gaji dah abih la....tapi xpe, die xmintak n aku x janji pun...heheheh..( sori ye sayng ).

Selama 3 hari 2 malam kat sane, rase tak sabar giler nak blik kota damnsara, rindu kat rumah, rindu masakan mak, rindu kat tady bear ku sayang n lappy ku nie jugak....nk update blog n status FB.....akhri nya berjaya jugak mengupdate status FB n my blog .

Cite pasal update blog, time on9 je blog trus mate ku terpandang pada tarikh anniversary aku dengan D.E (Chinta Hidup Ku) tak sangka, dah 2 tahun rupa nye aku dengan die ( hubungan paling lama ), dah tu terus aku sms pade die wish untuk anniversary nie walau pn lambat 3 hari...yang lawak nya die ingt aku mmg ingt, pada hal aku lupa...tapi ape pn tq pada my blog cause remember about this to me..hehehehe...( tapi D.E ku sayang, bie xpnh lupa pada abang tau).
p/s : My Lovely Hazri...Muah.

Untuk D.E, Thank You cause being a part of my life, In my heart and in my head you are the only one in my life. I Love You so Much Hazri....mauh..muah..muah...

Rabu, 2 Februari 2011

Adik dan Kesedihan Aku

Malam nie aku sedih sangat, sedih sebab fikir pasal kehidupan aku...........

Aku ada sorang adik, adik aku dah kawin...tapi sejak die kawin n dah pindah, die jarang datang rumah...aku bukan marah, cuma aku rasa tekilan, sebab die close dengan ayah aku so ayah sayang die sangat...

Esok kitorang nak pegi kelantan, tapi tibe2 adik call kate tak jadi ikut, aku tau mst laki die yang tbe2 xnak pegi....isteri kan kena taat dengan suami, so die pn xnk la ikut....sedih nye la aku, macam mana nak bagi tau ayah ye...??

Kadang2 aku tefikir " kan bagus kalo aku dengan adik tak pernah membesar " sebab aku nak aku dengan adik sentiasa ade depan mata dorang dan dorang tak perlu risau kehilangan kami, kecuali maut dari ALLAH.

Adik kawin muda, masa remaja die singkat je....sebab die telalu ikut perasaan, sampai die lupe ape yang die ade sekarang semakin menjauh pada die (hati dan perasaan mak & ayh).

Aku tetap dengan dunia aku, bagi aku sekuat mana pun kasih aku pada lelaki, kuat lagi kasih aku untuk mak dan ayah aku......selagi benyawa,selagi tu la aku akan bebakti pada dorang itu janji aku.

p/s : Doa aku cuma 1, semoga aku tak kan lupa diri n asal usul aku.....dan tetap kan lah hati aku....AMIN.

Selasa, 1 Februari 2011

Aku, Dia Dan Family

1st day in fabruary.....xbanyak yang die cakap kan, cuma rase rindu pada mak dh 4 hari mak pergi kelantan, tapi hari2 call pasal die xselesa kat sana...makan pun xsesuai dengan tekak die,2 la orang nasihat jangn pegi nak sangat pegi skarang rasa la...hehehehe....

p/s : sabar ye mak, kamis nie kami pegi amik mak ye......sayang mak...^_^
lagi 1 ayah rindu mak sangat, sian ayah boring dok umah mak xde nk ajak sembang..... (sedih)


Kisah malam tadi.....

Semalam sebelom tidor aku call boypren aku.......
Kisah bemula :

Aku : Abang bie rase bie kene kurus kan badan la....

Boypren : Kenape pulak??

Aku : Bie dah gemok la....kaki, lutut n pinggang bie dah mula sakit, ayah cakap badan berat
sangt so kne turun kan berat bdn la....(smbil buat suara manja)..huhuhu..

Abang : ye ke, kurang kan la makn ye sayang.....makn pagi je tengah hari tak payah la makn....

Aku : ye la abang, nanti bie diet ye...

Abang : bie sekarang pakai seluar saiz brape??

Aku : Sebelom nie timbang 61kg tp xtau la yg paling baru berape...(pekak badak)..hahaha

Abang : Abang tanye saiz seluar bukan berat...hahahahah....

Aku : ehhhh...bukan abang tanye berat bie ke..??

Abang : abang tanye saiz la bie...

Aku : owh ye ke, salah dengar la 2...heheheh.....31

Abang : mak ai besar nye...hahahah abg dengar tadi 21....hehehehe(gelak sakan)

Aku : Owh gelak, xpe ye la bie mmg gemok pun....ponggong besor.....(sedih)

Abang : Alaaaa..abang memain je la sayang...merajuk pulak..

Aku : Yela abang, bie xlawa gemok...

Sampai la satu tahap aku dengan die diam........................................tet..tet..(talian putus)

p/s : Tau la die kurus kering selumber je kate orng ye.....(lempang kang)

Seblom talian putus aku sempat la say bubye kat die n kiss gud nite untuk die........walaupun kadang2 die wat aku geram, aku tetap sayang die.........dulu, kini n selama nya....ILYSM...^_^


Khamis, 20 Januari 2011

khurafat (shirik)

Hari ahad lepas aku pergi tengok khurafat filem arahan shamsul yusoff, memang best la cerita nye, kira tak rugi la aku beli tiket n berpenat leleh kejar naik tangga semata nak tengok filem tu.

Pada korang yang tak tengok lagi aku suggest kan pergi la tengok sebab movie nie memang best sangt.

*Dari pada 5 bintang aku nak bagi 4.5 bintang untuk this story......( ^_^ ).


The best malay scary movie i have seen.




Selasa, 18 Januari 2011

surat sengal....

Minggu lepas ofis kitaorang ada buat kursus pengurusan pejabat berkesan, semua staff di wajibkan menghadirkan diri ke kursus tu, jumaat petang tu kami pun begerak ke tempat kurusu di hotel awana, genting highlands.

Kursus okey je berjalan lancar, penginapan pun okey, makan minum pun best dan udara memang sejuk tak penah la aku tidor hotel tak pasang air corn kat sana usah kata air corn kopas pun tak pasang, huhuhuh...

Macam2 yang di kursus kan, penceramah pun okey je, parat paling last blaja nak buat surat surat tu memang best dengan itu aku serta kan surat yang die bagi pada kitorang nk kesan kesalahan surat tu...


surat yang sengal

Time aku baca je surat nie terus aku gelak besar, tp mmg happening la surat nie sempoi...hehehehe.....

Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers