Khamis, 24 Februari 2011

cerita dari terengganu

Mungkin agak lama nak bukak cerita tapi sebab dah boring tak buat ape so saje nak upload cerita di terengganu 2 minggu lepas :-
Pantai Batu Rakit Aksi Pemancing Pantai

Sunset Pantai Batu Rakit

Memborong Di Pasar Payang

Antara Gerai Di Pasar Payang

Loving Couple
Aku La Ni
Cinta Pasir


Kepulangan Disambut Hujan

Sekian Saja Dari Terngganu =)....

Rabu, 9 Februari 2011

Trip To Terengganu

Esok akan melalui satu pejalanan yang panjang mengambil masa dekat setengah hari..huhu...bakal keletihan dan mengalami sakit2 badan sebab duduk dalam kereta...

Akan meninggalkan rumah lagi selama 4 hari pada minggu nie, letih pegi kelantan pun tak habis lagi terungganu pula menanti....

Selamat tinggal rumah untuk 4 hari, selamat tinggal FB ( facebook@mukabuku ) dan selamat tinggal blog ku yang cun juga untuk 4 hari.....

Paling di rindui buat Chinta hidup ku (Hazri@D.E), maaf sebab dah hampir sebulan kita tak bedating, I miss you so much dear..."tunggu bie balik ye sayang, nanti 15 hari bulan kite jumpe ye cayunk"

Terengganu nantikan kedatangan ku....



p/s :Untuk member2 yang kirim keropok lekor kampung losong tu kalau tak dapat beli jang marah ye, takot tak sempat je pasal ade kenduri kawin abang sedara..huhuhu...

Selasa, 8 Februari 2011

Kerja Hari Ini

Hari nie karja macam biasa je tak banyak mana pun, sempat jugak la cantikkan blog, edit picture, buat my assignment yang melambak2.....
Esok punya things to do today nak buat macam hari nie jugak, lagi2 bab my assignment yang dah nak kene submit next week....gerun betol rase hati perut nie...huhuhu..
khamis and jumaat nak cuti, coz nak pergi terengganu ade kenduri abang sedara kawin sebab tu nak tak nak kena la siap kan secepat mungkin.



p/s : Saja nak penuhkan blog untuk buln feb nie.

Isnin, 7 Februari 2011

Baca Novel + Sakit Hati

Semalam satu hari aku dok baca novel sampai ke malam sebab jalan ceritanya menarik sampai aku rasa sayang nak stop baca novel tu, agak lama jugak la aku tak membaca novel, kira2 sejak habis SPM dulu, kenapa aku pun tak tahu??....Ermmm... kalau nak ikutkan semalam mula asalnya aku cadang nak pegi jumpa my lovely boypren tapi last2 tak jadi pasal die ade hal dengan family die so aku tak nak la memaksa die datang jumpa aku. ------> (dalam hati terbit gak rasa sakit hati)

Untuk hilangkan rasa amarah dan sakit hati aku dari jadi berpanjangan aku pun layan msj dengan die (walaupun jelas sekali yang aku memang marah)hehehe.....kalau nak tau jenis dah marah memang susah nak sejuk hati lagi2 kalau membabitkan my future husband...heheheh, bukan ape saja nak merajuk. (padahal aku memang tau yang die bukan tau nk pujuk pun)

Malam pun menjelma, msj..msj dan msj....tiba2 die senyap, rupa2nya die dah tido..adoi bukan main sakit lagi hati aku, kalau die ade kat sebelah aku time nie memang aku cubit2 dah perot die, geram gila rasanya cakap sekejap je sebab nak bentang tempat tidur la bagai, last2 diam terus, patut la msj dan call banyak kali tak jawap...hishhh.

p/s: Lepas call banyak kali tak berjwap aku pun terus sambung baca novel sampai pukol 2 pagi.

Sabtu, 5 Februari 2011

Ulang Tahun Pekenalan Aku Dan D.E

Selamat pulang dari kelantan, Alhamdullilah selamat sudah sampai ke rumah......keadaan rumah agak huru hara dengan barang2 shopping di kelantan....huhuhu...

Kali nie pegi jalan xdpt beli kan ape2 untuk D.E ku sayang, pasal gaji dah abih la....tapi xpe, die xmintak n aku x janji pun...heheheh..( sori ye sayng ).

Selama 3 hari 2 malam kat sane, rase tak sabar giler nak blik kota damnsara, rindu kat rumah, rindu masakan mak, rindu kat tady bear ku sayang n lappy ku nie jugak....nk update blog n status FB.....akhri nya berjaya jugak mengupdate status FB n my blog .

Cite pasal update blog, time on9 je blog trus mate ku terpandang pada tarikh anniversary aku dengan D.E (Chinta Hidup Ku) tak sangka, dah 2 tahun rupa nye aku dengan die ( hubungan paling lama ), dah tu terus aku sms pade die wish untuk anniversary nie walau pn lambat 3 hari...yang lawak nya die ingt aku mmg ingt, pada hal aku lupa...tapi ape pn tq pada my blog cause remember about this to me..hehehehe...( tapi D.E ku sayang, bie xpnh lupa pada abang tau).
p/s : My Lovely Hazri...Muah.

Untuk D.E, Thank You cause being a part of my life, In my heart and in my head you are the only one in my life. I Love You so Much Hazri....mauh..muah..muah...

Rabu, 2 Februari 2011

Adik dan Kesedihan Aku

Malam nie aku sedih sangat, sedih sebab fikir pasal kehidupan aku...........

Aku ada sorang adik, adik aku dah kawin...tapi sejak die kawin n dah pindah, die jarang datang rumah...aku bukan marah, cuma aku rasa tekilan, sebab die close dengan ayah aku so ayah sayang die sangat...

Esok kitorang nak pegi kelantan, tapi tibe2 adik call kate tak jadi ikut, aku tau mst laki die yang tbe2 xnak pegi....isteri kan kena taat dengan suami, so die pn xnk la ikut....sedih nye la aku, macam mana nak bagi tau ayah ye...??

Kadang2 aku tefikir " kan bagus kalo aku dengan adik tak pernah membesar " sebab aku nak aku dengan adik sentiasa ade depan mata dorang dan dorang tak perlu risau kehilangan kami, kecuali maut dari ALLAH.

Adik kawin muda, masa remaja die singkat je....sebab die telalu ikut perasaan, sampai die lupe ape yang die ade sekarang semakin menjauh pada die (hati dan perasaan mak & ayh).

Aku tetap dengan dunia aku, bagi aku sekuat mana pun kasih aku pada lelaki, kuat lagi kasih aku untuk mak dan ayah aku......selagi benyawa,selagi tu la aku akan bebakti pada dorang itu janji aku.

p/s : Doa aku cuma 1, semoga aku tak kan lupa diri n asal usul aku.....dan tetap kan lah hati aku....AMIN.

Selasa, 1 Februari 2011

Aku, Dia Dan Family

1st day in fabruary.....xbanyak yang die cakap kan, cuma rase rindu pada mak dh 4 hari mak pergi kelantan, tapi hari2 call pasal die xselesa kat sana...makan pun xsesuai dengan tekak die,2 la orang nasihat jangn pegi nak sangat pegi skarang rasa la...hehehehe....

p/s : sabar ye mak, kamis nie kami pegi amik mak ye......sayang mak...^_^
lagi 1 ayah rindu mak sangat, sian ayah boring dok umah mak xde nk ajak sembang..... (sedih)


Kisah malam tadi.....

Semalam sebelom tidor aku call boypren aku.......
Kisah bemula :

Aku : Abang bie rase bie kene kurus kan badan la....

Boypren : Kenape pulak??

Aku : Bie dah gemok la....kaki, lutut n pinggang bie dah mula sakit, ayah cakap badan berat
sangt so kne turun kan berat bdn la....(smbil buat suara manja)..huhuhu..

Abang : ye ke, kurang kan la makn ye sayang.....makn pagi je tengah hari tak payah la makn....

Aku : ye la abang, nanti bie diet ye...

Abang : bie sekarang pakai seluar saiz brape??

Aku : Sebelom nie timbang 61kg tp xtau la yg paling baru berape...(pekak badak)..hahaha

Abang : Abang tanye saiz seluar bukan berat...hahahahah....

Aku : ehhhh...bukan abang tanye berat bie ke..??

Abang : abang tanye saiz la bie...

Aku : owh ye ke, salah dengar la 2...heheheh.....31

Abang : mak ai besar nye...hahahah abg dengar tadi 21....hehehehe(gelak sakan)

Aku : Owh gelak, xpe ye la bie mmg gemok pun....ponggong besor.....(sedih)

Abang : Alaaaa..abang memain je la sayang...merajuk pulak..

Aku : Yela abang, bie xlawa gemok...

Sampai la satu tahap aku dengan die diam........................................tet..tet..(talian putus)

p/s : Tau la die kurus kering selumber je kate orng ye.....(lempang kang)

Seblom talian putus aku sempat la say bubye kat die n kiss gud nite untuk die........walaupun kadang2 die wat aku geram, aku tetap sayang die.........dulu, kini n selama nya....ILYSM...^_^


Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers