Khamis, 19 Mei 2011

jom edit picture bagi comel....

Hai Bloggers, Hari nie lagi sehari yang amat membosan kan. rase tak sabar nak balik rumah. Sejak2 kena kuarantin tak boleh nak berjogging nie kena la balik awal, nak tunggu kaki baik baru bleh kembali aktif besukan, nak jaga kesihatan la katakan. hehehehehe.

So sepeti selalu kalau xde kerja ape lagi aku pun menjalankan la tugas sebagai dato bandar yang cemerlang.hehehehehe. puas jadi dato bandar aku tengok you tube pulak. tengok je la ape yang patut. Semalam dah layan TIDAL WAVE. cerita korea yang pasal tsunami tu [cite lame, aku yg baru nk tengok..ketinggalan zaman..hihihi].

Ingat nak tengok movie yang pasal kiamat tajuk 2012 tu tapi dorang tak upload pulak dalamutube, soa ku pn tengok la cite ngarut2 bagi hilang bosan. Puas tengok ngarut2 aku tangkap gambar pulak. Atoi, gedix la pulak dalam opis dok tangkap gambar ala2 comel gitu [sebab ari nie pakai contact lens..kikik].

Dah puas amik picture aku pun nak la mengedit pic aku yang comel lagi gedix itu!! heheheh...jangan jeles eik..werkkk...!! korang mesti teringin nak tengok pic yang aku edit tu kan, so nie aku serta kan dengan pic sebelum n selepas edit k.


seblum edit


selepas edit


p/s : Cute kan...hihihi..terperasan pulak tp hakikat nye betol kan...^__^. [suke tgk mate tu bulat cam katun huhu]

Rabu, 18 Mei 2011

hari untuk lepak dari buat kerja....

Chakkkk....!! heheheheh. lama gak aku x post news kat blog nie...[lama ke?? lame kot?? heheh]. So, nak dok cerita cikit, kenape beberapa hari nie aku dok diam, korang nak tau sebab ape??Ha'aaaa. nie semua pasal menyiapkan kerja yang aku dok tunggak2 pasal malas sangat nak buat sebab nya bz main fb, main blog. nie bila nak meeting baru la bz nak buat kerja, bukan ape nanti kena tanya dengan bos besaq nanti payoh pulak nak besoal jawap...macam tanya lah ustaz la pulak kang. hehehehe.

Hari nie, segalanya telah berakhir. siap sudah koje den, lega hati aku. boleh la nak bersuka ria dan becucuk tanam serta membangunkan bandar aku dengan jayanya . cita-cita nak jadi datuk bandar tapi belajar tak tinggi, jadi datok bandar dalam city ville pun jadi la...hahahaahah.

p/s : janagn tiru macam saya k, jadi la pekerja cemerlang...bukan darok bandar city ville yg cemerlang..hahahaha..^__^.

Selasa, 10 Mei 2011

2 berita sedih... 1 berita gembira....

Ok, Memula aku nak cerita pasal berita sedih dulu....

1st news, lutut kiri still xbaik lagi setelah hampir 3bulan eksiden tu berlalu [eksiden bulan 3 ari tu] dan di tambah pulak dengan buku lali teseliuh pulak, yang tak paham nye. dekat buku lali nie dah dekat 10x teseliuh nye sejak kali petama kena hari tu [ape hal la dengan kaki aku nie]. So sekarang kaki aku dua2 belah dan kondem, sedih giler, sakit lagi. [ bila la nak baik nie....=( ]


Ini telah menjejas kan prestasi aku untuk berjogging, mak dengan ayah pun dah bising pasal kaki aku nie tak baik2. tah la, bukan x urut tak balut. dah urut dah, balut pun dah. tapi antibody nie tak berapa nak power tu yang lambat nak baik tu. Kalau dalam bulan nie tak baik jugak terpaksa la aku pegi mengadap yang dipertuan doktor hospital sungai buluh untuk pemeriksaan seterusnya...heheheheh.


2nd, berita sedih yang nie semua dah sedia maklum, pada hari ini harga gula yang baru dah pun berkuat kuasa di pasaran. ini menyebabkan sesetengah pihak pengguna berasa tak puas hati dengan kenaikan tu. so berdasarkan pemerhatian kalau kita tengok kemungkinan besar harga makanan jugak akan naik, cuma cepat atau lambat je.

Agak2 la kan dengan kenaikan harga gula sebanyak 20 sen tu brapa juta la agak nya negara dapat kaut keuntungan ye ??? oke la, nak cakap banyak pun aku pnye subjek politik pun nyawa2 ikan tah kan idup tah kan mati.so kita pk2 sendiri la k, sebagai pengguna kita semua ada hak n pendapat masing2 kan.....hehehehe.


Ok Jom cite pasal berita baik pulak...

Setelah aku mengusha2 contact lens yang aku pekenan minggu lepas. akhirnya sampai jugak ke rumah dengan selamat, happy tak terhingga la katakan, peh nie begaya la kau dengan contact lens aku tu...heheheheh...tak kisah la orang nak kata ape pun yang penting aku nk praktis kan gaya ala2 mata bulat anak patung gitu...huhuh...

Aku tak sempat nk post pic lens aku tu pasal cable cam tetinggl kat opis pulak, so kalao sempat aku pos esok la k. tapi kalau ko rang nak tgk or nk oder ko masuk je kat sini lens kat dalam nie bagi aku murah2 la jugak n cantik2...yang aku pnye tu yang macam nie I.fairy pearl black catik x.

p/s : Ok la, aku xnk membebel panjang t korang mals baca. OK selamat berbloging ye..heheh ^_^.

Sarapan Pagi Ala Mat Salleh..

Pagi nie, macam biasa la. sampai2 opis terus pg punch card n on pc. pekara pertama yang aku tgk dulu dah semesti dan seharusnya lah FB dan bLog aku nie......So secara nomalnye blog aku dah betambah follower....tq pada yang sudi follow blog aku yg xberape nak best nie.[ rendah diri la konon...nak muntak ceq...huhu]

So untuk intro pagi2 nie, dah siap2 on semua....aku pun tagk la ape yg aku suka. tengah2 best layan komik on9, kak farah n abang sepul [ opis mate aku ] ajak pegi beskfast. Aku nie kalo di ajak keluar mmg pantang aku kalau tak ikut...heheheheh...ajak la kemana je msti nak pg punye...[dok opis pun bukan wat pae...boring].



Benda alah nie la aku cekik pagi nie..heheh..


Pancake tu pulak share dengan kak farah..=P

Pagi nie untuk pertama kalinye dalam idup aku nie la 1st time aku bekfast makan mcd, ingt mkn mcd nie xkenyang. upe2 nye lebih pada kenyang, sampai ase tak abih di wat nye. nasib la aku nie jenis mkan kasi abih pnye. slow2 makn kasi abih.

p/s : diet2 gak, tp perut nk kne isi gak...xpe..petang t kite JOGGING k..heheh..^__^.

Ahad, 8 Mei 2011

kenape asik nak marah je nie....

Marah...Marah..Marah......tu je la, boleh tak kalau tak marah......bosan la, kesian la cikit dekat bf ko tu sue.......die tanye je...yang ko asik nak marah je kenape ??

Kadang2, aku sendiri pu tak paham la, ape masalah dengan aku nie ye.......bosan betol la dengan perasaan aku nie......tolong la sue, jang la marah2.......ko xpenat ke.

Ermmmmmm....plezzz grow up sue.

Sabtu, 7 Mei 2011

Kami Kawan Selamanya...

Hello,blogger boy n girl.Malam nie nak tido awal cikit la, mata dah mengantuk tahap gaban ni.Tapi sebelum tu jom imbas sedikat tentang kawan2 yang penting dalam hidup aku......[tiba2 aku rindu sangat dengan dorang..=( ]

Jom aku kenal kan member aku yang paling rapat kat sekolah :-


1st, yang nie nabila @ kak la....aku kenal die start dari form 1, aku suke sngt kawan dengan die sebab die best dan pandai, kami sentiasa betiga + degan awek yang kat bawah tu..heheh....keistimewaan die nie, die suka wat kek yang sedap2, lagi2 cupecake, die pun menjual jugak kalau korang nak oder dengan die msuk kat cupcake nie..hehehe...=)


2nd, yang nie pulak hafizan @ pijan...aku kenal die start darjah 5, die baik sangt....haaa...jang dilap ye, pijan yang pegang dgu 2...kat belakang 2 kakak kembar die [mesti korang pelik kan, asal muke xsama...memang le, sebab dornag kembar xseiras...wahwahwahwa] kelebihan die nie pulak ye lah die nie peramah sangt, kalau dengan die mmg happening la famly aku pun senang dengan die, lagi2 mak aku...hehehe=P


Oke, seterus nya kawan2 kesayangan aku time kat kolej :-


1st, nie lah kawan aku yang selamatkan aku dari pada quit dari kolej mase 1st sem....nama nye sueraya @ cik sue...die nie best tau kawan degan die, rajin masak, suke kemas sumah dan yang paling penting mulut die becok sngt...tp comel kalau bab bejalan no 1..hehehe [macam aku...heheheh] =)


2nd, yang nie my lovely baby......nama nye masrini @ mas @ rini....die nie comel tambah manja, die sayang aku, aku pun sayang die....muke nakmpak lembut, tapi hati keras tau...time sem4, hobi kami same...tiap2 minggu akan pegi tgk midnite movie kat epoh [miss dat moment]...=(


3th, yang nie kawan terbaik dirumah, nama nye siti patemawati @ pet....budak nie jenis selumber tp die nie pencita lelaki tau, kalau dengan bf nye bukan main lentok lagi.....xlama lagi kawin la 2, dah betunang pun....hehehe....=)


4th, nie pulak roommate TERBAIK aku...namanya hasbella @ bella....dari sem 2 sampai la last sem die msti sebilik dengan aku....yang nie dah kawin, ade anak sornag dah....die nie orang asli tau....aku tau korang mesti tekejut kan, xnampak cam orang asli kan.....hehehehehe...die nie orang asli moden, tp xde agama tau.......sweet kan..=D

5th, ini pulak masanum @ mas.....member aku yang nie jenis gila-gila remaja, xpenah tengok die sedih.....mood die sentiasa happy je.....kalau nak marah pun macam sentiasa tak jadi sebab orang macam die xsuke tunjuk kesedihan depan kami [kau tau 2 mas] heheheheh ^__^.


6th, yang nie pulak nama nye syarina @ ina.....die pun giler2 remaja....cukup rapat dengan si masanum, macam belangkas......port lepak dorang mane lagi kalau bukan umah sewa aku...heheheh..=P


7th dan yang terakhir, orang paling tua antara kami asyikin @ kak ekin....tua xtau la beza sethun je pun.......die nie cukup faymes die kalangan budak lelaki [padahal aku lagi lawa...eceh ceh...prasaan..heheh] kak ekin nie baik, rajin n selalu jaga adik2 die yang mengong2 nie..heheheh die dah kawin 2 thun lepas, tp kami dh lost contact...hope satu hari t dpt jmpe die lagi...miss u so much...=(.



So, tu la sedikit sebanyak ragam dan kawan2 aku.....mungkin dorang xtau, tapi aku betol2 sayang kan dorang.......walau pun kadang2 korang lupa aku, tapi aku xpenah lupe kan korang......bagi aku KITA TETAP KAWAN SELAMANYA.

Baru ku tahu apa itu FaceBlog

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Jumaat, 6 Mei 2011

cita-cita nak besar, angan-angan nak tinggi....

aku..
Nak bikin blog yang cun n ramai follower....
tapi boleh ke ??

aku..
Nak bikin entry yang best n semua follower baca....
tapi boleh ke??

aku..
Nak buat semua followe kata aku pnye blog gempak bebbbb....
tapi boleh ke??

aku..
Nak lepas nie orang lain pulak suh aku follow dorang sebab aku dh faymes heheheh...
tapi mampu ke derrrr??


So..
Sebab tu aku buat tajuk entry aku CITA-CITA NAK BESAR, ANAGAN-ANGAN NAK TINGGI...... sebab aku nk buat ia jd kenyataan..............^__^.

PINK MOMMa ajak gelak sampai terkeluar gusi ;D



Nak Join la. Nie 1st time aku join contest kat dalam blog nie, tajuk cntest nie PINK MOMMa ajak gelak sampai terkeluar gusi ;D, so jemput la korang, korang n korang baca ye...aku tau lepas baca korang kena glak jugak tau [ayat memaksa...heheheheh]. Oke pada korang yang nak join contest nie meh kat sini oke....


Jomgelak sampai terkeluar gusi ;D

Setelah flash punye flash punye flash. Tap.Memori aku stop tibe2.Dapat dah moment paling lucu dalam hidup aku gerenti korang gelak tak hingat punye.kahkahkahkah [klakar ke??, bace sendirik oke].
*
*
*
Perihal nie menjadi sejarah dan ingatn pada aku supaya lepas nie kena behati2 kalo nak buat suatu benda [ini adalah amaran buat semua].Oke, Mesti korang semua tak sabar nak tau moment aku yang lawak GILER tu kan.huhuh.[perasaan]
@
@
@

Kisahnye bemula macam nie [bayangkan].

Di satu tengahari yang panas dan terik.time tu matahari memang tepacak atas kepala,die punya bahang tu buat satu badan aku nie bepeluh bagai nak gila [nasib xjadi giler bebetol.huhu].masa tu aku semester 2 kat kolej komuniti pasir salak.study cost tourism. aku duduk rumah koperasi under pihak kolej.dari rumah aku nak ke kolej tak la jauh sangat dalam 15 mint jalan kaki sampai la sebab perumahan yang kami duduk tu depan kolej je cuma umah kami nie kat belah belakang je.
Dalam rumah kitorang duduk tu ade 6 orang, 3 senior 3 junior,tp yg junior tu baya aku je cuma dorang tu 2nd intake.

Oke tamat intro cerita...hahahahahaha....mesti bengangkan [im sorry, tiru amir MAHARAJALAWAK].....hehehehehe...


So cerita nye pun bemula.............



pada 9/3/2007, jumaat [main agak je nie heheheh]


Macam biase, hari jumaat class stengah hari je. Dalam cuaca yang panas aku dengan lagi 2 orang kawan aku nie siap2 kemas nak balik rumah, time tu aku rase macam tak larat sangat nak jalan kaki balik rumah maklum la aku nie putri lilin [konon] hehehehe.......tapi aku gagahkan jugak, member aku yang sorang nie budak parit, perak.die orang asli tau [tapi orang asli moden tau, dah maju la katekan] nama nye hasbella hasim panggil bella [bukan islam n takde agama, so jangan tetipu dengan namanye]. sorang lagi budak kubur panjnag, kedah. tua pada aku setahun.die nie lorat cikit, banyak perangai n ketegaq [degi] cikit heheheheh kami panggl die kak ekin pasal nama nye nurul asyikin [kot, lupa dah la....lame sngt x contact].



Dah nak sampai rumah, aku pun belari2 anak sebab nak cepat sampai.dah tak larat sangat dah nie.tekak dh kering nie, haus bebonor asenye...hehehehe.....sesampai je kat rumah, budak2 junior dah balik dan kebetulan ade sorang nie [ayu, bukan nama sebenar] tengah pegang cawan yang berisi nescafe ais [di ingatkan NESCAFE+SUSU oke] aku pun dengan tak mintak izin nye terus je rembat cawan member tu dan meminum air tu dengan lahapnye.....perghhhhhh, die pnye rase tu kan...ermmmmm, manis dan lemak DARI SUSU tu becampur baur...ermmmm, memang sedap la...die punye nikmat tu sampai ke gusi ase nye [gaya cakap seolah2 pengkritik jalan-jalan cari makan pulak...hahahaha].


Lega betol rase nye dapat minum, sejuk sampai ke perut.....hahahaha....dalam penat tu aku cadang nak gerak masuk bilik nk rehat. tapi, member aku yang budak ayu nie sibuk nak becerita kat aku pasal satu benda sampai die tarik aku pegi dapaur sebab nak tunjuk satu benda..????


TIBA-TIBA............


ARGHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!.....TIDAAAKKKKK!!!!......

korang nak tau kenapa, rupa2 nye die nak tunjuk yang dalam tin susu tu ade cicak...MAKKKKKKKK!!!!!......Uwerrrkkkkkk...UWERRKKKK!!!!.....ape lagi aku pun terus lari masuk bilik air.......aku jolok2 tekak aku bagi keluar semua air yang aku minum tadi, sekarang aku rase mcm nak mati pulak....hilang semua panas n penat aku....hahahahaha.....


Sampai menagis2 aku nak muntah punya pasal, mulut aku pun dah mula meyumpah2 heheheheh.....member2 aku semua pelik n keluar dari bilik tanye kenape...KENAPE...yang si ayu tu boleh gelak2 je tengok aku.....kurang ajar punye JUNIOR......


Tapi korang nak tau, sebenar nye susu yang si ayu tu bancuh buat air BUKAN DAN TIDAK SAMA SEKALI mengguna kan susu yang ada cicak tu, rupa2 nye die pakai susu lain....yang aku nie SENGAL NAK MAMPUS pegi ingt die pakai susu tu. ape lagi semua dalam umah tu gelak sebab perangai aku yang tak memasal dan tetibe tu. aku yang dah malu dengan peragai aku yang tak SEMIAK tu bak kata orang perak terus masuk bilik....[dalam hati aku pnye la menyumpah sebab tak pasal2 malu...tu la len kali tanye dulu....nie tak terus over sangat pegi muntah2 kalah orang mabuk mengandung...hahahahaha]



p/s: kalau ye pun pandai belakon jangan la over sangat smapai terpoyo nak muntah2....eheheheheh ^__^.

Khamis, 5 Mei 2011

Cerita dari panggung ke panggung [RED RIDING HOOD]

Last WEEKEND aku keluar dating dengan MR. HAZRIE. Kebetulan dah lama kitorng tak tengok wayang, so aku pun decide nak pegi tengok wayang. Ingat nak ajak pegi one U tapi tak jadi pasal jalan jem sangt waktu tu. Almaklum la hari cuti, sempena hari cuti KULI-KULI[termasuk lah aku jugak] sedunia hehehe.........So sebagai altenative lain aku ajak die pegi panggung paling dekat je lain tak bukan CINELEISURE.

Sebelum pegi, aku sempat jugak usha2 tiket kat tenet, bajet nak beli on9 je sebab malas nak beratur panajang la konon, tapi sebelom beli aku call la HAZRIE dulu nak tanya boleh ke tak nak beli on9, so kata nya "tak payah la beli dulu, takot karang tak sempat je..nanti membazir je duit"...haaaaa, macam tu la die jawap, aku pun jawap balik "okey, tapi nanti kalau kene beratur panjang AWAK beratur sorang2"...haaaaa, yang 2 aku yang jawap. Aku pun off laptop n pegi besiap.

Sampai je die, aku pun terus menerpa ke??...tettttttt, masuk dalam kereta oke, bukan kat die hehehehe, oke perjalanan pun diteruskan ke kedai makan sebab die lapar so nak bekpes dulu. Sesiap makan,ZZAAASSSSSSS kereta meluncur dalam kelajuan sedarhana sebab waktu tu jalan dah start jem.

Tiba kat KAUNTER [bukan kuanter k] nasib la orang tak ramai.aku pun cepat pegi beli tiket, ape lagi kalau bukan cite RED RIDING HOOD . Nak cite sinopsi nye panjang so korang baca la kat sini k. So secara ringkasnya pasal movie nie, korang semua mesti penah dengar cerita pasal budak pempuan berjubah merah dan serigala kan, so cerita nie adalah seakan2 cerita kanak2 tu, cuma plot cerita nya di ubah sikit la....bagi aku cerita nye best dan tak la terlalu padat, aksi yang tak melampau, tak seram sangat, cuma kite mesti akan sentiasa meneka, sebab kite xtau sapa yang serigala jadian tu.....kalau korang nak tau ape jadi pada penduduk kampung n hero n heroin nye koransg tengok sendiri k...jamin puas hati......heheheheh.

Oke, nie antara pic pelakon dalam RED RIDING HOOD ^__^.
*
*
*
Amanda syefried [valevie, heroin] hot kan rupa die =P
*
*
Nie babak time nk selamat kan valerie dari jadi umpan serigala jadian
*
*
Shiloh fernandez [peter, hero] cute lagi macho =)
*
*
Nie pulak tengah dating tekejut sebab ade orang kena bunuh dengan serigala jadian
*
*
Cinta betepuk sebelah tangan kesian henry =)
*
*
*

Penulis Terulung

Macam mana ye?? macam nie kot ??? ke macam nie ye??......ehhhh tak, tak....haaaaaaa.....mesti macam nie kan.....jap, jap ape aku merepek nie ye?? hehehehehe mesti serabut korang bacakan, tapi aku xkesah lansung.......blog aku, so aku pnye suka la.......lalalalalala...^_^.

Back to da title, nak story mory cikit.......aku nie penulis blog yang tak berapa nak power and aktif , tapi as a blogger girl cewahhhhh. hehehehe aku nak la create some entry yang best dan boleh buat orang enjoy bile baca my blog, tapi persoalan nya mampukan aku???

Blog nie hak aku so sebagai pemilik blog aku berhak la nak tulis ape pun, yang penting aku tak paksa pun korang baca blog aku, sebab aku punye blog mengamal kan sistem demokrasi dan semua orang berhak bersuara......upssssss....dah macam topik political and government la pulak...heheheheh..

Follower dah la tak ramai, entry pun tak menarik, karut marut berlaka.........hahahahahaha.......tapi aku tetap cakap AKU TAK KESAH.......Sebab, blog suehazrie mane boleh nak same kan dengan orng lain.....AKU TETAP AKU....^__^.

*
*
*
*
*
P/S: saya akan berusaha untuk menjadi bolg HAPPENING ^__^.

CuPcAke!!

Untuk pengetahuan semua aku adalah seorang yang pemalas dari segi memasak dan jahit menjahit, tangan aku memang tak kreatif lansung.....(tp ade hati nk jadi art & designer)hhehee.. biase la orang kata kite kne ade cita2 walaupun bende tu xpasti n mungkin xkan jadi(ade ke orang ckp cam lat aku.??)..heheheh.

One day, kat opis yang macam biasa la kerja tak banyak mana pun berintenet yang lebih dari kerja, sebab kami nie pekerja cemerlang...heheheh...aku kejap bukak facebook kejap layan you tube and macam2 la yang aku buat, last2 smpai dah xde benda nak buat aku pun tepikir?? jommmm..kite tgk resepi2 (malas masak ti ade hati nk tgk resepi =p)makan...hurmmm..yum2....heheheh

Ehhhh, sini2 tak bih cite lagi nie........so jap nk pikir......^_^, jommm kite wat cupcake......WOW, SEDAP NYE.....cari punye cari jumpa lah resepi cupcake paling mudah nak buat....tiba-tiba???? ape kate besday pakcik hazrie (my boypren) kite buat cupcake kasi die nak...heheheh, yessss, nie la masanye...^__^

So nak dijadikan cerita, tercatat lah dalam sejarah kehidupan terulung anak pacik johari nie(sape ye?? aku lah 2..hehe) membuat cupcake, tak penah dibuat seumur idup aku nk buat kan cake untuk orang..heheheh.....aku pnye excited tu tak payah cerita laa...

Tiba masa membeli barang nak uat cupcake, perghhhh.....kalau boleh degan kedai2 aku nk angkut masuk troli nak pegi bayar...hahahahaha....semua benda aku beli padahal kat rumah ade je bahan nye, tp gatal nak beli jugak...1st time la katekan...heheh..

Manakala pn.yati (mok den) pulak aku lantik die sebagai tenaga pengajar dan pendorong aku...hehehehehe........ermmmmm....mesti korang dah bosan kan baca cerita aku yang panjang bejela nie kan...hehe, aku pun sebenaye mals nak menaip panjang2 tp tagan aku nie tak nak berenti dari merepek...heheheh...harap korang besabar ye....T__T

Ok, kite teruskan kembali...heheheh....malas nak panjang cerita jom tengok ape daj jadi dengan cupcake aku k....heheheh...malu la nk tunjuk...=P

Tadaaaa........

*
*
*
*

cupcake sebelum masak...nyummm2!!
*
*
*
cupcake selepas siap dikukus..nyummyy!!
*
*
*
kalua nak resepi mintak je... cewaahhhh, macam pro je...heheh ^__^

p/s : usaha tangga kejayaan.......see, menjadi jugak cupcake cip coklat aku, walau pun rupa xcantik tp rase sedap tau...heheheh ecehhh, puji diri sendiri pulak..^___^.

Rabu, 4 Mei 2011

Cabaran Untuk Kuruskan Badan..OMG !!

Percaya atau tidak tu la yang aku kena buktikan kepada my beloved boypren....disebabkan badan ku yang semakin membesar, membesar dan membesar ni die jadi risau...so sebagai cara nak buktikan yang diri ku ni mempunyai daya usaha yang tinggi dan besemanagat waja, akan ku bukti kan kepada beliau...MALAYSIA BOLEH..(Tapi aku boleh ke??)heheheh..

Sila jangan pandang aku seblah mata k...aku dah mula jogging n kurang kan makan makanan yang boleh menyebabkan aku tak benti dari makan...huhuhu (aku seorang penggemar ayam)...so from now on, no more ciken, no more KFC, no more MCD, no more BIG APPLE, no more J'co..no more..no more and no more abesiti food...Wawawawwawa.

Memula macam membangkang gak sebab aku agak malas la nk control makan sebab mesti tak bejaya(kurang keyakinan diri) tapi bile dok pikir pnye pikir punye pikir, aku pun...ermmm, ok laaaaaa...tp dengan syarat, kalau aku kuruskan badan die pun kene berubah jugak.

Syaratnya die kena jadi seorang yang rajin SOLAT, sebab aku nak die berubah...mungkin orang kata nak solat kena datang dari hati n tak boleh dipaksa, tapi cuba kalau fikir balik bile kita nak solat kalau nk tuggu hati tebukak..buat kata pintu hati tebukak umur pulak dah 40 ke 50 tahun cam mane ye?? renung-renungkan dan selamat beramal..hehehh.

Tak abih lagi...sabor......tapi kalau korang tanak baca takpe sebab aku takpaksa pun korang baca entry aku nie..hehehehe (ayat orang merajuk)....ermmm, so nak dijadikan cerita, bermula dari pada bulan 4 nie sampai la 25/10/2011 (perhatian my besday date) nanti aku kena kurangkan berat aku sebanyak 20kg....so, bejayakah...kite saksikan k....^___^.


p/s:berat aku sekarang 65, so 65-20= 45..wish me good luck..^____^

Selasa, 3 Mei 2011

selamat tinggal bulan 4, selamat datang bulan 5...

Kejap je dah bulan 4...tau2 nanti dah bulan 6 pulak...bulan 4 arui tu xsempat nak pos ape2 kat blog yh kosong lagi simple nie...biase la sye nie pemalas, orng ade blog die pn nak ade blog, tapi xtau nk guna...hehehe.

Ape pun bulan 4 yang aku tingglkan penuh degan suka duka...dari awal bulan sampai la habis bulan...hope bulan 5 nie akan jadi lebih baik dari bulan 4..huhu...ape benda yang aku merepek nie aku pn xtau la...hehehe

Tapi ape yang penting "kita enjoy"...hehehe...

Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers