Jumaat, 6 Mei 2011

PINK MOMMa ajak gelak sampai terkeluar gusi ;D



Nak Join la. Nie 1st time aku join contest kat dalam blog nie, tajuk cntest nie PINK MOMMa ajak gelak sampai terkeluar gusi ;D, so jemput la korang, korang n korang baca ye...aku tau lepas baca korang kena glak jugak tau [ayat memaksa...heheheheh]. Oke pada korang yang nak join contest nie meh kat sini oke....


Jomgelak sampai terkeluar gusi ;D

Setelah flash punye flash punye flash. Tap.Memori aku stop tibe2.Dapat dah moment paling lucu dalam hidup aku gerenti korang gelak tak hingat punye.kahkahkahkah [klakar ke??, bace sendirik oke].
*
*
*
Perihal nie menjadi sejarah dan ingatn pada aku supaya lepas nie kena behati2 kalo nak buat suatu benda [ini adalah amaran buat semua].Oke, Mesti korang semua tak sabar nak tau moment aku yang lawak GILER tu kan.huhuh.[perasaan]
@
@
@

Kisahnye bemula macam nie [bayangkan].

Di satu tengahari yang panas dan terik.time tu matahari memang tepacak atas kepala,die punya bahang tu buat satu badan aku nie bepeluh bagai nak gila [nasib xjadi giler bebetol.huhu].masa tu aku semester 2 kat kolej komuniti pasir salak.study cost tourism. aku duduk rumah koperasi under pihak kolej.dari rumah aku nak ke kolej tak la jauh sangat dalam 15 mint jalan kaki sampai la sebab perumahan yang kami duduk tu depan kolej je cuma umah kami nie kat belah belakang je.
Dalam rumah kitorang duduk tu ade 6 orang, 3 senior 3 junior,tp yg junior tu baya aku je cuma dorang tu 2nd intake.

Oke tamat intro cerita...hahahahahaha....mesti bengangkan [im sorry, tiru amir MAHARAJALAWAK].....hehehehehe...


So cerita nye pun bemula.............



pada 9/3/2007, jumaat [main agak je nie heheheh]


Macam biase, hari jumaat class stengah hari je. Dalam cuaca yang panas aku dengan lagi 2 orang kawan aku nie siap2 kemas nak balik rumah, time tu aku rase macam tak larat sangat nak jalan kaki balik rumah maklum la aku nie putri lilin [konon] hehehehe.......tapi aku gagahkan jugak, member aku yang sorang nie budak parit, perak.die orang asli tau [tapi orang asli moden tau, dah maju la katekan] nama nye hasbella hasim panggil bella [bukan islam n takde agama, so jangan tetipu dengan namanye]. sorang lagi budak kubur panjnag, kedah. tua pada aku setahun.die nie lorat cikit, banyak perangai n ketegaq [degi] cikit heheheheh kami panggl die kak ekin pasal nama nye nurul asyikin [kot, lupa dah la....lame sngt x contact].



Dah nak sampai rumah, aku pun belari2 anak sebab nak cepat sampai.dah tak larat sangat dah nie.tekak dh kering nie, haus bebonor asenye...hehehehe.....sesampai je kat rumah, budak2 junior dah balik dan kebetulan ade sorang nie [ayu, bukan nama sebenar] tengah pegang cawan yang berisi nescafe ais [di ingatkan NESCAFE+SUSU oke] aku pun dengan tak mintak izin nye terus je rembat cawan member tu dan meminum air tu dengan lahapnye.....perghhhhhh, die pnye rase tu kan...ermmmmm, manis dan lemak DARI SUSU tu becampur baur...ermmmm, memang sedap la...die punye nikmat tu sampai ke gusi ase nye [gaya cakap seolah2 pengkritik jalan-jalan cari makan pulak...hahahaha].


Lega betol rase nye dapat minum, sejuk sampai ke perut.....hahahaha....dalam penat tu aku cadang nak gerak masuk bilik nk rehat. tapi, member aku yang budak ayu nie sibuk nak becerita kat aku pasal satu benda sampai die tarik aku pegi dapaur sebab nak tunjuk satu benda..????


TIBA-TIBA............


ARGHHHHHHHHHHH !!!!!!!!!!!!!.....TIDAAAKKKKK!!!!......

korang nak tau kenapa, rupa2 nye die nak tunjuk yang dalam tin susu tu ade cicak...MAKKKKKKKK!!!!!......Uwerrrkkkkkk...UWERRKKKK!!!!.....ape lagi aku pun terus lari masuk bilik air.......aku jolok2 tekak aku bagi keluar semua air yang aku minum tadi, sekarang aku rase mcm nak mati pulak....hilang semua panas n penat aku....hahahahaha.....


Sampai menagis2 aku nak muntah punya pasal, mulut aku pun dah mula meyumpah2 heheheheh.....member2 aku semua pelik n keluar dari bilik tanye kenape...KENAPE...yang si ayu tu boleh gelak2 je tengok aku.....kurang ajar punye JUNIOR......


Tapi korang nak tau, sebenar nye susu yang si ayu tu bancuh buat air BUKAN DAN TIDAK SAMA SEKALI mengguna kan susu yang ada cicak tu, rupa2 nye die pakai susu lain....yang aku nie SENGAL NAK MAMPUS pegi ingt die pakai susu tu. ape lagi semua dalam umah tu gelak sebab perangai aku yang tak memasal dan tetibe tu. aku yang dah malu dengan peragai aku yang tak SEMIAK tu bak kata orang perak terus masuk bilik....[dalam hati aku pnye la menyumpah sebab tak pasal2 malu...tu la len kali tanye dulu....nie tak terus over sangat pegi muntah2 kalah orang mabuk mengandung...hahahahaha]



p/s: kalau ye pun pandai belakon jangan la over sangat smapai terpoyo nak muntah2....eheheheheh ^__^.

2 ulasan:

SueZ berkata...

hoho nasib bukan susu cicak berenang.....hahaha

sue berkata...

hahahahah...kalau xmmg terus msuk wad la....

Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers