Sabtu, 24 Mac 2012

Simpati, terharu dan kagum

Hai semua, second entry untuk hari nie,, ehhh jangan pelik pulak ye kenapa aku tetiba rajin pulak la nak menaip entry kat blog nie..huhu...kejap rajin kejap malas, rajin n malas nie macam biskut chipsmore kejap ada kejap tak ada....hehe.

So lets start the story mory..hehehe...so, hari nie aku pergi putrajaya (Hospital Putrajaya) kenape? bukan aku yang sakit tapi pergi melawat orang sakit. Hari selasa lepas sepupu aku kemalangan berlangar dengan teksi rosak dekat sepang, dasyat betol kaki belah kiri teruk sangat sampai masuk besi dekat betis dan peha.

Kesian tengok nye, dah la ubat masuk je (ubat jenis cecair : moffin) sampai nak makan pun tak lalu sebab tekak terasa loya, nak bau makanan pun tak boleh. So tido rje la kerja nya sebab mabuk ubat kan.

Tepat pukul 2 kami pun berangkat la sebab waktu melawat sampai pukul 2 je, asal ingat nak balik terus tapi singgah pulak dekat rumah abang nya dekat presint 11 dulu, pukul 4 lebih baru gerak balik, tapi singgah pulak lagi dekat giant USJ membeli barang2 keperluan dulu (kerjanya sik menyinggah je).

Lepas siap membeli semua benda, aku pun keluar tapi tak terus pergi kat kereta sebab tunggu mak ayah aku pergi tengok jualan murah kat parking kereta, so aku pun tunggu la kat tepi jalan sambil tengok orang lalu lalang.

Sementara menunggu aku pun tengok kiri, tengok kanan, pandang depan, pandang belakang (berapa banyak tengok dan pandang la) lepas tu mata aku terpandang la pada seorang lelaki cina (rasanyalah) sebab putih n sepet je matanya..bersama2 lelaki 2 ada sekor kucing, aku pun terus lah perati kat kucing n laki 2.

Mulanya laki tu nak pergi ke kereta dia, tapi kucing tu asik mengiau kat kaki dia n follow je dia, lepas tu aku tengok laki tu ketepi kat celah tempat parking motor dan dia letak beg pelastik dan beg kerja dia, lepas tu (berapa banyak lepas tu la) dia bukak beg kerja dia dan keluarkan beg pelastik kecik dari dalam beg tu, aku ingat ada apa rupanya dia bagi kucing tu makan.

Masa tengok laki tu terbongkok2 keluarkan bekalan makanan dia bagi kucing tu aku rasa mulia sangat hati dia dengan binatang, sebab susah nak jumpa orang yang perihatin macam tu sebab kadang2 kita sesama manusia pun kita buat tak endah nie pulak dengan binatang yang tak tau apa tu, sebak aku tengok kucing tu almaklum la aku nie penyanyang orang nya lagi2 dengan kucing, cuma masa tu aku ada air je n kucing tu pun tak datang kat kaki aku, kalau datang mau nangis aku tgk kucing tu..huhu.

So motif entry aku nie cuma nak cerita pasal LELAKI & KUCING tu je..hehe...tapi sebalik cerita tu kita boleh fikirkan kenapa kita di bagi hati perot dan akal, so sebagai penutup sama2 lah kita fikir k, jumpa lain entry ok...=)

p/s : rasanya lepas nie aku nak beli makan kucing banyak2 la wat spare dalam beg kot2 jumpa kucing jalanan boleh bagi makan, macam tuan HERO (kakimotong)..Sapa tak kenal HERO klik kat hero tu k.


sekadar gambar hiasan

Selasa, 6 Mac 2012

CUTI-CUTI OVER THE SEE

SETELAH BERBULAN TAK UPDATE BLOG, HARI NIE NAK BUAT PROMOSI CIKIT...UNTUK MEREKA YANG BERMINAT UNTUK MELANCONG KE CHINA, AKU NAK PROMOTE CIKIT JE UNTUK SEMUA :

: Promosi ke Guangzhou & Shenzhen
Selama 5 hari /4 malam
RM1800 all in
Tarikh: 5-9 Julai 2012

: Kepada yang berminat sila PM, no contact akan di beri kepada yang berminat sahaja.


Hazri dan Sue

Daisypath Anniversary tickers Daisypath - Personal pictureDaisypath Wedding tickers